Dolar 32,3228
Euro 35,1013
Altın 2.301,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Dalaman Hürriyet İlkokulu İspanya’da

Dalaman Hürriyet İlkokulu İspanya’da
REKLAM ALANI
Mayıs 12, 2018 9:57 am
2.779
A+
A-

Dalaman Hürriyet İlkokulu İspanya’da

2a 2 - Dalaman Hürriyet İlkokulu İspanya’da

Erasmus+ Ana Eylem 2 – Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği (KA2) altında yer alan Stratejik Ortaklıklar adı altında Türkiye Ulusal Ajans’ı tarafından desteklenen  Türkiye, Polonya,İtalya, Portekiz ve İspanya’nın katılımı ile ” Young Enterprising Students “(Genc Girisimci Öğrenciler ) adlı Erasmus + projesinin ikinci toplantısı İspanya Zarautz Orokieta Herri Eskola okulunda yapıldı.

2a 1 - Dalaman Hürriyet İlkokulu İspanya’da

Proje çalışmaları sırasında öğretmenler ve öğrenciler şehrin tarihi, coğrafi ve kültürel yerlerini görebilmenin yanında  ülkenin  eğitim-öğretim sistemleri hakkında bilgi edindiler.

Hareketlilik hakkında bilgi veren Hürriyet İlkokulu müdür yardımcısı Arife Çatak “Young Enterprising Students’ adlı projemize  İngilizce öğretmeni Necla Avcı Sezen ve sınıf öğretmeni İlknur Özcan okulumuz 4.sınıf  öğrencileri Emirhan Duman, Doğa Işıl Usta, Efekağan Tuncel, Burhan Dağaslan, Işıl Beyza Işık, Huriye Nisa Uçar Öğrenci hareketliliği kapsamında İspanya Zarautz şehrinde yapılan proje çalışmalarına katılmıştır.

Erasmus Ana Eylem 2 – Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği (KA2) altında yer alan Stratejik Ortaklıklar kapsamında hibe almış bir projedir. Projemiz 2017- 2020 yılları arasında devam edecek üç yıllık bir projedir. Projemizin okulumuz için büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra yapılan her hareketlilikte öğrenci ve öğretmenlerimiz farklı ülkelerin kültürlerini tanıyarak kültürler arası benzerlik ve farklılıkları  gözlemleme imkanına sahip olacak ve ülkemizi ve ilçemizi proje ortaklarımıza tanıtma fırsatı bulacaklardır” dedi.

Sınıf öğretmeni İlknur Özcan ve İngilizce Öğretmeni Necla Avcı Sezen, proje hakkında şunları söyledi.

 

Sınıf öğretmeni İlknur Özcan, “proje kapsamında altı öğrencimiz İspanya öğrenci hareketliliğine katılmıştır. Proje çalışmaları kapsamında farklı aktivitelerde yer alan öğrenci ve öğretmenler ülkenin kültürünü yakından tanıma fırsatı bulmuşlardır. Ayrıca kültürler arası benzerlik ve farklılıkları yakından gözlemleme şansına sahip olan okulumuz öğrencileri yeni arkadaş ve dostluklar edinmişlerdir. Proje faaliyetine katılan öğrencilerimizin yaşadıklarını ve deneyimlerini okul arkadaşlarıyla paylaşması diğer öğrencilerimizin de proje çalışmalarına ilgi duymasını sağlamıştır. Bu proje çalışması onlar için güzel bir tecrübe olmuştur”

 

İngilizce Öğretmeni Necla Avcı Sezen, “Öğrencilerimizin yabancı dil becerileri içinde büyük bir fırsat olmuştur. Yabancı bir dil öğrenmenin önemini öğrencilerimiz yakından görmüş ve Yabancı dil becerilerini geliştirme fırsatı bulmuşlardır”

Melahat Kanbur

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.