Dolar 32,5872
Euro 34,8381
Altın 2.508,91
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Ortaca Emniyetinde Pasaport birimi

Ortaca Emniyetinde Pasaport birimi
REKLAM ALANI
Ocak 25, 2016 2:29 pm | Son Güncellenme: Ocak 30, 2016 2:30 pm
1.347
A+
A-

Ortaca Emniyetinde Pasaport birimi

 

 

Dalaman ve Köyceğiz’de geçtiğimiz yıllarda hizmete giren pasaport verme birimi Ortaca’da da oluşturuldu. Pasaport birimi 25 Ocak 2016 itibariyle hizmet vermeye başladı.

 

Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yeni oluşturulan büroda, umuma mahsus pasaport verilebilecek. Pasaport almak isteyenler, nüfus cüzdanı ile büro amirliğine şahsen başvuracak ve gerekli evraklar temin edildikten sonra pasaportlar verilecek.

-Pasaport verilmeye başlandı

Ortaca’da ikamet eden vatandaşların Dalaman veya Köyceğiz’e giderek pasaport aldıklarını ve zaman kaybı yaşadıklarını söyleyen Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, “yapmış olduğumuz araştırmada Dalaman’da yıllık ortalama 100, Köyceğiz’de 40 civarında umuma mahsus pasaport veriliyor. Bunların büyük kısmını da Ortaca’da ikamet eden vatandaşlarımız oluşturuyor. İlçede yaşayan vatandaşlarımıza yerinde ve daha iyi hizmet verebilmek amacıyla bu birimi Ortaca’da da oluşturduk. Vatandaşlarımız istediği zaman müracaatlarını yapabilirler ve işlemler için gerekli olan bilgi ve belgeleri birimimizden öğrenebilirler” dedi.

-Kimlik bildirme zorunluluğu

Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, 1774 sayılı Kimlik Bilgilendirme kanununa göre işverenlerinişyerlerinde çalışan personel ile ilgili olarak kimlik bildiriminde bulunmakla yükümlü olduğunu anımsattı.

Ayhan, “1774 sayılı Kimlik Bilgilendirme Kanunu’nun 6. Maddesi (b) bendine göre tüm işyeri sahipleri işyerlerinde geçici ve sürekli çalışanların kimlik bilgilerini “İşletici Kimlik Bildirme Belgesi” ve “Çalışanlara Ait Kimlik Bildirme Belgesi” ile işyerinin bulunduğu mahalle muhtarına onaylattırdıktan sonra bağlı olduğu polis merkezi amirliklerine bildirmek zorundadırlar. Yapılan denetimlerde bu hususlara uymayan işletmeler hakkında yasal işlem yapılmaktadır. İşverenlerimizin mağdur duruma düşmemelerini istiyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.