Dolar 32,5680
Euro 34,7221
Altın 2.492,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Dalaman Kaymakamı Güldoğan; “Önemli olan zihinlerdeki engelleri kaldırmaktır”

Dalaman Kaymakamı Güldoğan; “Önemli olan zihinlerdeki engelleri kaldırmaktır”
REKLAM ALANI
Mayıs 12, 2018 7:24 am | Son Güncellenme: Mayıs 12, 2018 7:26 am
1.934
A+
A-

Dalaman Kaymakamı Güldoğan;

“Önemli olan zihinlerdeki engelleri kaldırmaktır”

Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Her yıl 10-16 Mayıs tarihlerinde, çeşitli etkinliklerle icra edilen “Engelliler Haftası”nın, engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engelli vatandaşların eğitiminden, istihdamına, sosyalleşmelerinden, başkalarına bağımlı olmadan hayatlarını idame ettirebilmelerine kadar, pek çok alandaki problemlerinin gündeme getirilmesi adına bir fırsat olduğunu söyledi.

Yardıma muhtaç her ferdi koruyan ve kollayan bir toplumun mensupları olarak sadece bu hafta içerisinde değil, yılın her gününde engellilerin problemlerine çözüm aramak ve onların sosyal yaşamdan kopmaması için azami gayret göstermek herkesin görevi olduğunu dile getiren Kaymakam Ali Güldoğan, “Engelli bireyler dünyanın her toplumunda olduğu gibi bizim ülkemizde de nüfusumuzun önemli bir kısmını teşkil etmektedir. Engelli olmak bir eksiklik değil, mücadele azmi ve başarılarından ders almamızı gerektiren ayrıcalıklı birey olmaktır. Bu bakımdan önemli olan öncelikle zihinlerimizdeki engelleri ortadan kaldırmaktır. Bu nedenle, engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin ortak görevidir. Onlara göstereceğimiz ilgi ve sorunlarına bulacağımız çözümler, insana ve topluma duyulan saygının en önemli gereğidir” dedi.

 

Güldoğan, mesajında, “Bu duygu ve düşüncelerle; 10-16 Mayıs Engeliler Haftasının toplumsal duyarlılığımızın artmasına vesile olması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza geleceğe daha umutla bakabilecekleri huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Melahat Kanbur

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.