Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Açık
Muğla
25°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

Dalaman’da “24 Temmuz Basın Bayramı” buluşması yapıldı

Dalaman’da “24 Temmuz Basın Bayramı” buluşması yapıldı
REKLAM ALANI
Temmuz 24, 2023 12:48 pm | Son Güncellenme: Temmuz 24, 2023 1:41 pm
263
A+
A-

Dalaman’da “24 Temmuz Basın Bayramı” buluşması yapıldı

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Ortaca-Dalaman-Köyceğiz Bölge Temsilcisi Güngör Çoban, Basın özgürlüğü için kutlanan 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla ilçelerdeki Cemiyet üyeleriyle Şehit Mehmetçik Parkı’nda  bir araya geldi.

Kaymakam Mesut Yakuta, “Tarafsız ve özgür basın güçlü demokrasilerin  vazgeçilmez unsuru”

Toplantıda günün anlamına değinen Kaymakam Mesut Yakuta, tarafsız ve özgür basın güçlü demokrasilerin  vazgeçilmez unsurudur.  Arkadaşlarımız basın meslek ilkelerine  uygun bir şekilde  dikkat ederek, kimseyi rencide etmeden halkın haber alma özgürlüğünü de yerine getiriyorlar. Ben sizlere göreviniz için teşekkür ediyorum Sizler bizi aradığınızda olayların gerçeklik payı ile halkın gerçek haberlere ulaşmasını sağlıyorsunuz. Bunun için çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanımızla, kamu kurum ve kuruluşlar ile de bölgenin göz bebeği olan bu ilçelerimize sizin de katkınız oluyor. Yadsınamaz bu gerçeklik karşısında çok teşekkür ediyorum. 24 Temmuz Basın Bayramınızı da kutluyorum”dedi.

MGC Temsilcisi Güngör Çoban, “MGC’nin üyeleriyle 24 Temmuz Basın bayramı nedeniyle Muğla genelinde eş zamanlı olarak kahvaltı etkinliği organize ettik. Bölge temsilcisi olarak, Cemiyet başkanımızla aldığımız ortak karar doğrultusunda Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz’deki üyelerimizle güne anlam katalım istedik. “Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta,  Dalaman belediye başkanı Muhammet Karakuş ve Değerli meslektaşlarım; 24 Temmuz basın bayramı olarak adlandırılan bu tarih aslında bizim için çok değerli. 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Günümüzde ise artık basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmaya devam ediyor.” Muğla Gazeteciler Cemiyeti, üyeleriyle Muğla genelinde bugün aynı saatte, eş zamanlı olarak kahvaltıda bir araya geldiler. Bölge temsilcisi olarak Cemiyet başkanımızla ortaklaşa aldığımız karar doğrultusunda, Bu güne özel Dalaman Ortaca ve Köyceğiz’de bulunan üyelerimizle bir araya gelelim istedik. Davetimizi kabul edip gelen tüm üye ve meslektaşlarıma teşekkür ederim. Bir araya gelmemize vesile olan Dalaman Belediye başkanı Muhammet Karakuş’a da desteklerinden dolayı teşekkür ederim”dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.