Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Uluslar arası uçuş okulu Dalaman’da açıldı

Uluslar arası uçuş okulu Dalaman’da açıldı
REKLAM ALANI
Temmuz 7, 2017 5:32 pm | Son Güncellenme: Temmuz 10, 2017 10:00 am
3.417
A+
A-

Uluslar arası uçuş okulu Dalaman’da açıldı

Havacılık dalında dünya markası Avion Training uçuş okulu Dalaman Havalimanı Dış Hatlar terminali binasında hizmete girdi.

Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali l blokta açılışı yapılan Avion Training uçuş okulu açılışına, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Dalaman Hava Meydan Komutan Vekili Yarbay Savaş Cenik, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, MSKÜ Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Haşim Kafalı, Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali YDA Genel Müdürü Hamdi Güvenç ve davetliler katıldı.OMR 0035 - Uluslar arası uçuş okulu Dalaman’da açıldı

 

-Dünya markası Dalaman’da

Lokasyon ve Eğitim Müdürü Patrick Michel Griffioen, açılışa katılan davetlileri özel günlerinde aralarında görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali YDA Genel Müdürü Hamdi Güvenç de, Avion Training uçuş okulunun Türkiye’de çok önemli bir eksikliği gidereceğini ifade etti.

 

Güvenç, “Türkiye’de ve dünyada gözle görülür bir şekilde pilot açığı var. Bu açığın kapatılmasında Uluslar arası bir marka olan Avion Training’in çok büyük katkısı olacağı inancındayım. Ayrıca bunun Dalaman Havalimanında yer alıyor olması da bizlere ayrı bir heyecan veriyor. Ülkemize ve bölgemize önemli katma değerler sağlayacaktır. Çok önemli bir kuruluşu bölgemize kazandırdıkları için Avion Training yetkililerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

OMR 0022 - Uluslar arası uçuş okulu Dalaman’da açıldı

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ise, Dalaman’da kısa süre önce Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun temelinin atıldığını anımsattı.

Şaşmaz, “ilçemizde havacılık dalında bu tür faaliyetlerin olması mutluluk verici. Avion Training grubuna da bu okulu ilçemize kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz. Dalaman Havalimanı İç Hatlar terminalinin yenilenmesi ile birlikte kapasitesinin yükseltilmesi ve Dalaman’a böyle bir okulun kazandırılması marka değerini yükseltecektir. Bu gelişmelerle birlikte Dalaman bu dalda büyük bir ivme kazanacak ve ilçemize büyük bir katkı getirecektir. Dalaman’ın önümüzdeki yıllarda havacılık dalında da adından söz ettirecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.

OMR 0055 - Uluslar arası uçuş okulu Dalaman’da açıldı

 

Avion Training Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Dikici, yaptığı konuşmada, “dünya sivil havacılığının ilk yıllarından bu yana her zaman bu güzel yarışta yer alan ülkemiz son yıllarda yine tüm dünyanın dikkatini çekecek atılımlarda bulunmuştur ve bulunmaya devam etmektedir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde inanılmaz bir ivme kazanan bu gelişimin ülke için bir iftihar kaynağı olduğuna işaret eden Avion Training Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Dikici, “havacılıkta gerçeklesen bu takdire şayan gelişmenin en vazgeçilmez parçası eğitimdir. Cumhuriyetimizin 100. üncü yılının yaklaştığı önümüzdeki yıllarda sivil havacılık hedeflerimiz çerçevesinde ülkemizi yalnız bölgenin değil dünyanın eğitim merkezlerinden biri yapabilmek için bizler de var gücümüzle ve de gururla çaba harcayacağız. Okulumuz, Ülkemizdeki diğer değerli kurumlar ile birlikte bu misyonda ülkemize ve dünya sivil havacılığına en iyi hizmeti vermek için çalışacaktır” diye konuştu.

-255 bin yeni pilota ihtiyaç var

Önümüzdeki 10 yıl içerisinde yıllık yolcu trafiğinin 5 milyara çıkmasının öngörüldüğüne işaret eden Dikici, konuşmasını şöyle sürdürdü;

OMR 0058 - Uluslar arası uçuş okulu Dalaman’da açıldı

“Her gün dünyada 70 pilotun eğitimini bitirip mesleğe atıldığı göz önünde bulundurulursa sektörün büyüklüğü daha iyi anlaşılır. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde 255 bin yeni pilota ihtiyaç duyulacaktır. En çarpıcı örnek ise, 2027 yılında dünyadaki toplam pilot sayısının yüzde ellisi daha eğitimlerine bile başlamamıştır. Rakamlar ihtiyacın ne denli büyük olduğunun çok güzel bir ispatıdır. Singapore’da yaşayan ve orada şirketi de Asya pasifik bölgesinde temsilcilikleri olan bir havacı işadamı olarak bu ihtiyacın büyüklüğünü çok yakından görebiliyorum. 120 den fazla havayoluyla anlaşması olan avıa Sıngapore Şirketiyle yaptığımız anlaşma çerçevesinde Asya Pasifik bölgesinden hatta Çin’den bile okulumuza öğrenciler getirmeyi hedeflemekteyiz.

 

Dünyada Boeing tarafından onaylanan ilk uçuş okulu olma unvanını taşıyan avıon traınıng olarak, havayolu pilotu olma yolunda ilerleyen pilot adaylarının eğitimlerinin bir kısmı burada Dalaman’da verilmeye başlanacaktır. Okulumuz güzel Muğla’nın güzel ilçesi Dalaman’a canlılık ve de bereket getirecektir. Bölge ekonomisine ve turizm gelirlerine katkıda bulunmayı milli bir görev kabul eden avıon ailesinin tüm bireyleri bu bilinçle hareket edecektir. Türk misafirperverliğini her fırsatta gösteren ilçemizin nezih halkının da bu pırıl pırıl genç pilot adaylarını aynı güzellikte ağırlayacağına duyduğumuz inanç tamdır”

-Avion Training Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Dikici, havacılık alanında yapılan ve yapılacak olan yatırımların önünü açan, dünyadaki büyük pazardan pay alınabilmesi için desteklerini esirgemeyen ve ülkedeki yabancı yatırımcıların önünü açan, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere, şirketin ortağı Marty Van Veluw, destek veren ve emeği geçen herkese avıon ailesi olarak teşekkür etti.

Güngör Çoban-Melahat Kanbur

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.