Dolar 32,3228
Euro 35,1013
Altın 2.301,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
REKLAM ALANI
Temmuz 22, 2017 2:52 pm
1.791
A+
A-

Zincir marketlerin cezası küçük esnafa

Yıllar önce ilçelerde her köşe başına açılarak küçük esnafı bitiren zincir marketlerden bir darbe daha.

Zincir marketlerin işportacı gibi kaldırımlara tezgah açmasına ses çıkaramayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, küçük esnafın işyerlerinin önüne koyduğu dondurma dolaplarını kaldırmasını, işyerinin önüne herhangi bir şekilde ürün çıkarmaması için tutanak tuttu. Zincir marketlere küçük esnaflarada izin vermiyoruz örneğinin gösterilmesi tepki çekti.

1 1 -

-Artık zincir marketler de tezgah açmayacak

Kaldırımları kendilerinden çok zincir marketlerin işgal ettiğini söyleyen esnaflara zabıtaların cevabı ise, ‘artık onlar da tezgah açmayacaklar’ oldu. Zabıta ekiplerinin kısa süre önce işyerlerinin önüne çizdikleri sarı renkli çizgilerle buraya kadar işyerleri kullanabilir demeleri kafaları karıştırdı.

Ortaca, Dalaman ve Dalyan’da küçük esnaflar ise Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe vererek, işgaliye ücreti karşılığında belirli bir alanı kullanmak isteyeceklerini iletecekler.

Yaz sezonu bitirilene kadar süre istediklerini ve yanıt bulamadıklarını söyleyen bir esnaf, “bize tanınan süre 5 gün. Kaldırmaz isek zabıta ceza kesecekmiş. Yol yapımı var diye 7 aydır iş yapamıyoruz, bırakın sezonu geçirelim, makul ölçüde işyerlerimizin önünü kullanalım, işgaliyesini ödeyelim. zincir marketler hiç ihtiyaçları olmadığı halde kaldırımlara tezgah açtı kimsenin sesi çıkmadı” dedi.

Ortaca’da zincir market yakınındaki bir işletmeci ise, “biz dışarıya sandalye çıkarsak zabıta başımıza dikiliyor, onları gösterdiğimizde bize Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin uygulaması diyorlar. Şimdi de onların gözünü boyamak için bizi kullanıyorlar, yine zincir marketlerin cezası bizlere kesiliyor” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.