Dolar 32,5020
Euro 34,7689
Altın 2.491,95
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 20°C
Az Bulutlu
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Acılı aileye bilirkişi şoku

Acılı aileye bilirkişi şoku
REKLAM ALANI
Kasım 11, 2015 9:43 am
1.580
A+
A-

Acılı aileye bilirkişi şoku

 

Ortaca’da, hiçbir güvenlik işareti ve kaldırımın bulunmadığı yaklaşık 3 kilometrelik okul yolunda yürürken alkollü sürücünün ölümüne yol açtığı Alper Karadağ’ın bilirkişi raporu acılı aileyi şoka soktu.

kaza yeri (1)

 

Bilirkişi raporunda, Karayolları Trafik Kanunu, yayalara ait kusurlar bölümünde yer alan maddeye göre, Alper Karadağ,  “yol içinde koşmak, yürümek, oynamak ve oturmak” kusurunu ihlal ettiği görüş ve kanaatine varılmıştır” denildi. Raporda sürücü Ahmet Demir’in alkollü otomobil kullandığı görüşüne de yer verildi.

Ortaca’da 12 Ekim 2015 günü akşam saat 20.30 sıralarında alkollü sürücünün çarparak kaçtığı kazada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksekokulu 1. Sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Alper Karadağ’ın ailesi bilirkişi raporuna tepki gösterdi.

Kazanın yaşandığı yerde incelemeler yapan Alper Karadağ’ın ailesi burada ne kaldırım var nede yayaların yürüyebileceği güvenli bir alan, nasıl olurda çocuğumuz kusurlu bulunmuştur anlayamadık. Hukuk mücadelesi vereceğiz” dediler.

-Tedbir alınsın, kaldırım yapılsın

-Arkadaşları Alper Karadağ’ı yaklaşık 1 ay önce burada kaybettiklerini dile getiren Ortaca Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ayşe Çamlıbel, “Burada kaldırım diye bir şey yok, öğrenciler nereden yürüyecek, buna bir çözüm bulunsun, içimiz yanmasın” dedi.

Görgü tanığı Necip Aydoğan da “kazanın yaşandığı yerde kaldırım denen bir şey yok. Kaldırım ilerde var ağaçlarla kapanmış, insanlar bunun arasından geçemiyor” diye konuştu.

-Sorumlular hesap versin

“Burada ne banket, ne kaldırım var” diyerek tepki gösteren baba Çetin Karadağ, “bilirkişi raporunda buranın banket ve kaldırım olduğu söyleniyor. Çocuğum normal yürümesi gereken yolda yürürken arkadan gelen sarhoş sürücü hiçbir fren yapmadan kontrolsüz bir şekilde çocuğuma vurmuş ve bırakıp kaçmıştır. Burada kaldırımın olmayışı, banketin olmayışı ve çocuğumun gitmesi gereken yerde gittiği halde yol içinde gibi gösterilerek olayı saptırmaya çalışma durumu var. Alkollü sürücü arkadan çarparak 17 yaşında üniversite öğrencisi çocuğumun ölümüne sebebiyet vermiştir. Bunun için yasal hukuk ne gerekiyorsa onun yapılmasını istiyorum. Haklarımın korunmasını istiyorum. Bunun aydınlatılarak şahsın hesap vermesini istiyorum” dedi.

-Bilirkişi raporunu bir üst mahkemeye taşıyacağız

Alper Karadağ’ın dayısı Aslan Akçay ise, olayın çarpıldığını iddia etti.

Akçay, “burası işyerinin önü ve hiç kaldırım yok. Bilirkişi raporunda kaza yerinde kaldırım olduğu yazılmış. Baktığınız zaman geride hiç kaldırım yok. Burada insanlar hep aynı yerden gelip geçiyorlar. Kaldırımla alakası yok. Burada kaldırım göremiyoruz, bilirkişi nasıl kaldırım görüyor bilemiyorum. Bilirkişi raporunu bir üst mahkemeye taşıyacağız. Bunun peşini de bu şekilde bırakmayacağız. Yargıya havale ediyoruz, adalete güveniyoruz. Burayla ilgili karayolları veya belediye hangisi sorumluysa gereken işlemi yapacağız. Kim suçluysa herkesin hesap vermesini istiyoruz”

-Olay-

Kaza, 12 Ekim 2015 tarihinde akşam saatlerinde Ortaca Atatürk bulvarı Tariş mevkisinde meydana gelmiş, Alper Karadağ’a çarptıktan sonra olay yerinden kaçan otomobilin sürücüsü 53 yaşındaki Ahmet Demir ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerince yakalanmıştı. 17 yaşındaki üniversite öğrencisi Karadağ, Antalya Devlet hastanesi yoğun bakım ünitesinde 4 gün sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetmişti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.