Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 22°C

Badem ağaçları çiçek açtı

Badem ağaçları çiçek açtı
REKLAM ALANI
Aralık 25, 2023 4:58 pm
166
A+
A-

Badem ağaçları çiçek açtı
Türkiye’nin kuzey ve doğu illerinde kar yağışı ve olumsuz hava şartları etkisini gösterirken, Ege ile Akdeniz’in kesiştiği noktada bulunan Muğla’nın Datça ilçesinde badem ağaçlarında ocak ayında açması beklenen çiçekler, aralıkta ağaçları beyaza bürüdü.
Türkiye’de ilk çağla badem ürününün alındığı Datça’da 2023 yılında badem ağaçları iki defa çiçek verdi. İklim değişikliğinin etkileri her geçen yıl artarak devam ederken, Datça ilçesinde ocak ortalarında çiçek açan, şubat sonu, mart başında ürün veren Türkiye’nin ünlü çağla badem ağaçları, bu yıl aralık ayının ortalarında çiçek açmaya başladı.

 

Hava sıcaklığının 22-25 derece dolayında seyrettiği Datça’da sıcak havayı gören badem ağaçları çiçek açarak beyaz örtüyle kaplandı. Datça Kızlan Mahallesi’nde badem üreticisi 59 yaşındaki Nurcan Aytekin, “havaların sıcak gitmesiyle bademlerin erken çiçek açtığını ancak ileride yağacak yağmurda bu çiçeklerin dökülerek ağaçlarda verim kaybına sebep olacağını ifade etti.” Badem üreticisi Aytekin, “Türkiye’de her yerde kar-kış var. Datça’da hava sıcaklığı şu anda mevsim normallerinin çok üzerinde. 20-22 dereceleri buluyor. Onun için de badem ağaçları çiçek açmaya başlamış durumda. Ama iyi değil. İleriki durumlarda soğuk ve yağışlı hava olması durumunda çiçeklerin telef olacağından dolayı verimimiz kesinlikle düşecektir” dedi.(İHA)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.