Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 21°C

Bakan “Zeybek”çi oynadı

Bakan “Zeybek”çi oynadı
REKLAM ALANI
Mayıs 23, 2015 12:53 pm
1.507
A+
A-

Bakan “Zeybek”çi oynadı

OMR_0368

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan 30 yataklı Devlet Hastanesi’nin açılışını yaptı. Hasta ziyaretinde bulundu.

 

Bakan Zeybekçi, açılış öncesinde Köyceğiz belediye başkanı Kamil Ceylan’ı makamında ziyaret etti. Belediye binasına gelişinde davul-zurna ile karşılanan Zeybekçi, efe kıyafeti giydi. Yerel seçimlerde belediyeyi partisinin adayı kazandığı takdirde belediye önünde zeybek oynayacağı sözünü hatırlatarak, davul zurna eşliğinde halk oyunları ekibiyle zeybek oynadı.

-496 bin yabancı Türkiye’ye tedavi olmak için geldi

Türkiye’nin kısa sürede iyi mesafe kat ettiğini, ülkedeki otuz büyükşehirde şehir hastaneleri yapılacağını ifade etti. Türkiye’nin tamamındaki hastanelerin dünyanın en iyi hastaneleri olacağına değinen Zeybekçi, “Artık Avrupa’nın, Amerika’nın hastaneleri gibi olacak demiyoruz, dünyanın en iyisi olacak diyoruz. Sağlık Bakanlığının kayıtlı rakamlarına göre geçen yıl 496 bin yabancı, Türkiye’ye tedavi olmak için geldi. Bu insanlar turist olarak değil, tedavi olmak için geldi. Ekonomi Bakanlığı olarak, Türkiye’ye tedavi için gelen her hasta için hastanelere kaynak aktarıyoruz. Onları ödüllendiriyoruz” dedi. Zeybekci, Türkiye’nin bir buçuk milyarlık bölge coğrafyasında sağlık merkezi olacağını, ülkenin sağlık merkezi olduğunda bundan en iyi faydalanacak bölgenin Ege, en iyi faydalanacak şehirlerden birisinin ise Muğla olacağını dile getirdi.

-Milletin hizmetkarı olduk

Vatandaşın oylarıyla seçilecek “milletin adamlarının” ilk meclisinde serbest bölgeler kanununun çıkacağını, Akdeniz ve Ege sahillerinde de yeni serbest bölge uygulaması yapılacağını vurgulayan Zeybekci, şöyle konuştu: “İçinde otel, yat limanı, alışveriş ve diğer faaliyetlerin olduğu bölgeler serbest bölgeler haline gelecek ve Ege sahilinde bütün bunları inci tanesi gibi sıralayacağız. Özellikle, Muğla ve Köyceğiz’de sizlerin iş yerlerinin olduğu o serbest bölgeler kurulacak. Yunanistan’da, Mısır’da, İsrail’de, aklınıza gelebilen Akdeniz havzasında başka hiçbir yerde bulunmayan özelliklerdeki bu serbest bölgeleri inşallah Ege sahillerine komple koyacağız. Ondan sonra dünya oralara akacak. “Milletin hizmetkarı olduklarını ifade eden Zeybekçi, “Birileri gibi çıkıp bu millete verdiği kararı beğenmediğimiz zaman ‘bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam’ demedik. Köyceğiz’de ‘tarlada çalışan adamla benim oyum bir mi olacak’ demedik. O insanlar bizim başımızın tacıdır. Biz öyle bir ecdattan geliyoruz ki hizmetkar olmayı, bu millete hizmet etmeyi onur bildik, şeref bildik” diye konuştu.

Bakan Zeybekci, şöyle devam etti: “Şimdi birisi çıkmış bugün açıklıyor. Diyor ki yeni kentler kuracağız. Allah rahmet eylesin Ecevit’in de bir köy kentleri vardı biliyorsunuz. Eskiler bilir. Güzel bir hayaldi. Güzel bir hayaliydi. Bu da ilk çıktığında biliyorsunuz kasketi vardı bir de mavi gömlek giymişti bu. Şimdikinden bahsediyorum, kötü bir kopyaydı. Hala kopya çekmeye devam ediyor. O kopyalar ile hiçbir yere varamaz. Bizim yaptıklarımıza bunların hayalleri dahi yetişmez.” Zeybekçi, ülkenin namerde muhtaç olmayacak noktaya varana kadar, Gazi Mustafa Kemal’in gösterdiği muhasır medeniyet seviyesinin de çok daha ilerisine geçene kadar çalışacaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Köyceğiz Devlet Hastanesinin açılışını, Bakan Zeybekçi, Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, İl Başkanı İhsan Küreci ile protokol üyeleri yaptı. Açılışın ardından Zeybekçi ve beraberindekiler hastaneyi gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.