Dolar 32,5969
Euro 34,8046
Altın 2.501,74
BİST 9.476,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 13°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Bakanlık “İvedilikle boşaltılsın” dedi

Bakanlık “İvedilikle boşaltılsın” dedi
REKLAM ALANI
Mayıs 21, 2016 11:45 am
1.523
A+
A-

Bakanlık “İvedilikle boşaltılsın” dedi

OMR_0233

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, işletme hakkı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde olan İztuzu Plajı’nı işgal ettiği ileri sürülen özel firma yetkililerinin kolluk kuvveti marifetiyle ivedi olarak boşaltılması istendi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı adına Müsteşar Mustafa Öztürk, Muğla Valiliği’ne “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine tahsis edilen alanda hukuka aykırı biçimde DALÇEV A.Ş yetkilisi Ramazan Oruç tarafından 11.05.2016 tarihinde işgal yapılmış olduğundan, alanın kolluk kuvveti marifetiyle ivedi olarak boşaltılması hususunda, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” ifadelerinin yer aldığı bir yazı gönderdi.

Bakanlık yazısının ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) İktisadi İşletme yetkilileri ve DALÇEV yetkilisi Ramazan Oruç, Ortaca Kaymakamlığı’na gelerek Kaymakam Fatih Ürkmezer ile bir süre görüştü.

– “Bu hafta sonuçlanmasını bekliyoruz”

MSKÜ İktisadi İşletme Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özler, İztuzu’nda yaşanan belirsizliğin hem turizmcileri hem de yöre halkını rahatsız ettiğini belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özler  “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen yazıya istinaden, Kaymakam beye Bakanlıktan gelen yazıyı sorduk. Kaymakam beyde gerekli işlemleri ve yazışmaları yapacağını, üzerine ne düşüyorsa gereği yapılacaktır dedi. Dolayısıyla biz de orayı bize emanet bırakıldığı için biran önce boşaltılmasını ve turizm sezonuna hazırlanmasını istiyoruz. Biz üniversite olarak bir an önce bu meselenin çözülmesini bekliyoruz. Bu hafta içinde netleşecek, onu bekliyoruz.”

 

-DALÇEV yetkilisi Ramazan Oruç ise, ellerinde Yargıtay kararı bulunduğunu belirterek, bakanlığın Yargıtay kararlarına saygı göstereceğini umduklarını dile getirdi.

Oruç “Çevre ve şehircilik Bakanlığının son Yargıtay kararından haberi olmadığını düşünüyorum.  Sonuçta burası bir hukuk ülkesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da Yargıtay kararına saygı göstereceğini umuyorum. Eğer bir resmi kurum, bakanlık Yargıtay kararını tanımam derse bu tabi ki içinden çıkılmaz bir durum alır. Ben Çevre ve Şehircilik Bakanlığının son Yargıtay kararlarından haberleri olmadığını düşünüyorum. Şirketimiz bugün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü’ne Yargıtay kararını ve sürecin nasıl işlediğini bir dosya gönderdik. Bundan sonra da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da Yargıtay kararını gördükten sonra tavrının değişeceğini umuyorum. Dolayısıyla bizim orada işletmelerdeki hakkımız bakidir, protokolümüz canlıdır. Artık buna başka türlü bir çare bulmak gerekir. Üniversitenin bir nolu alandaki işgali devam ediyor. Çünkü biz bu alanı hiçbir şekilde başka bir yere ne devrettik, ne de başka bir yere teslim ettik. Dolayısıyla burada bir sıkıntı gözüküyor. Bizden hiçbir zaman teslim alınmadı, alınmamasına rağmen üniversiteye teslim edilmiş gözüküyor.  Üniversitenin Dalyan ağzında bulunması hukuksuz” diye konuştu.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.