Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 15°C
Az Bulutlu
Muğla
15°C
Az Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 13°C
Cts 16°C

Başkan Gürün göreve gelişinin 9 yılını değerlendirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri, yapılan ve planlanan projeleri ‘Kamuoyu Bilgilendirme’ toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. “Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurumuz” Muğla Büyükşehir …

Başkan Gürün göreve gelişinin 9 yılını değerlendirdi
REKLAM ALANI
Mart 30, 2023 12:36 pm | Son Güncellenme: Mart 30, 2023 3:57 pm
393
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri, yapılan ve planlanan projeleri ‘Kamuoyu Bilgilendirme’ toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

“Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurumuz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün kamuoyu bilgilendirme toplantısında Türkiye’nin yaşadığı büyük deprem felaketinde hayatını kaybedenlere baş sağlığı diledi. 2014 yılında Büyükşehir olan Muğla’da 13 ilçeye hizmet verecek belediye ağını kısa sürede kurarak vatandaşlara hizmet götürdüklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurum olduğunu belirtti. Başkan Gürün; “2014-2023 yılları arasında Muğla’mıza 4 Milyar 768 Milyon TL yatırım yaptık. Bu yatırımı ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler, günümüz değerlerine göre hesapladığımızda karşımıza 9 Milyar 854 Milyon TL rakamı çıkıyor. Muğla’mıza en fazla yatırım yapan kurum olmanın da gururunu yaşıyoruz. Büyükşehir olduğumuzda devraldığımız borçların 1 Milyar 144 Milyonunu ödedik. Dönemimizde kalan 205 Milyon TL borcu da ödemiş olacağız. Büyükşehir olduğumuz dönem içerisinde yani 2014-2022 yılları arasında Muğla’mızdan toplanan vergi miktarı 35 milyar 222 Milyon TL Muğla’mıza merkezi hükümet tarafından bu yıllar arasında yapılan yatırım ise 2 Milyar 746 Milyon TL. Muğla ödediği verginin karşılığını yatırımlarla ne yazık ki alamıyor” dedi.

“Alt ve üstyapıya büyük yatırımlar yapıyoruz”

Muğla’nın 13 ilçesinde büyük altyapı yatırımlarını başlattıklarını Muğla’yı alt ve üst yapıları ile güçlü bir şehir olarak geleceğe taşıyacaklarını belirten Başkan Gürün, Bodrum’dan Fethiye’ye, Ula’dan Kavaklıdere’ye altyapı konusunda büyük bir hamle yaptıklarını söyledi. Muğla’nın sadece bir turizm kenti olmadığını aynı zamanda verimli toprakları ile çok önemli bir tarım kenti olduğunu belirten Gürün, tarım laboratuvarından meyve sebze kurutma tesisine, yerel tohum merkezinden alım garantili projelerle üreten köylüye destek verdiklerini, Türkiye’de ilk olan kooperatifleri bir araya getiren tarımsal Güç birliği kooperatifini kurduklarını söyledi.

Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı doğal afetler, deprem, yangın konularına da değinen Başkan Gürün, Muğla’nın tüm felaketlerde tek yürek olduğunu, deprem bölgesinde Büyükşehir Belediyesi’nin halen ekiplerinin aktif görev aldığını belirtti. Başkan Gürün; “Ülkemiz ne yazık ki son yıllarda büyük deprem ve yangınları ardı ardına yaşadı. Bunlardan yangını hep birlikte Muğla’mızda acı bir şekilde tecrübe ettik. Muğla orman yangınlarında büyük mücadele verdi. En son yaşadığımız deprem felaketinin de yaralarını sarmak için Türkiye tek yürek oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeyiz. Arama kurtarma ekiplerimiz ile enkazdan sağ salim vatandaşlarımızı kurtardık. İkram araçlarımız, otobüslerimizle vatandaşlarımıza hizmet verdik. Halen deprem bölgesinde altyapı desteği veriyor, Ramazan dolayısıyla yardım kolileri dağıtıyoruz. Ülkemiz deprem bölgesi için tek yürek oldu ve yaraları sarmak için birlikte mücadele etti. Deprem gerçeğini kabul etmeli, bilim ve akılla depremi karşılamalıyız. 1999 yılından beri Muğla’mızda uyguladığımız yatay mimari, 2 ve 4 kat uygulaması deprem sonrası afet bölgelerinde örnek alındı. Vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şehirde yaşaması için tüm gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.