Dolar 32,5835
Euro 34,7936
Altın 2.413,03
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 26°C
Cts 26°C

BAŞKAN YILMAZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

BAŞKAN YILMAZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
REKLAM ALANI
Kasım 30, 2013 1:40 pm
1.292
A+
A-

DSC 03çiftlik ilkokuluu - BAŞKAN YILMAZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

BAŞKAN YILMAZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Dalaman Belediyesince 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle İlçemize bağlı merkez ve Köy okulları olmak üzere tüm eğitim çalışanlarının öğretmenler günü kutlandı. Dalaman Belediyesince tüm eğitim çalışanlarına baklava ikram edildi.

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz Programlarının yoğunluğu nedeniyle Çiftlik ilkokulu ve orta okuluna sembolik olarak ziyarette bulunarak tüm eğitim çalışanlarının 24 kasım öğretmenler gününü kutladı. Çiftlik İlkokulunun sorunlarını dinleyen başkan YILMAZ’ a yöneticiler okulun bazı ihtiyaçlarının olduğunu belirtiler. Başkan Yılmaz’da bu konuda yardımcı olacaklarını belirtti. Belediye Başkanı Sedat YILMAZ 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yapmış olduğu açıklamasında  ‘Milletimizin ve devletimizin geleceğinin emanet edildiği eğitim gönüllülerinin ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum dedi. Ayrıca Belediyemizce ilçemize bağlı merkez ve köy de bulanan ilkokul ve orta okul öğrencilerine ‘Gazi Kovan’ isimli Kurtuluş savaşını anlatan çizgi roman hediye edildi. Tüm okullara toplamda 4.500 adet kitap dağıtıldı.

            Kitapların arka yüzünde Belediye Başkanı Başkan YILMAZ’ın  ifadesi yer alıyor.

İfadesinde “Sevgili çocuklar, Sevgili Gençler, Sevgili hemşerilerim; Sizler sadece bizim değil, ülkemizin de yarınlarısınız. Elinizdeki eser, Bağımsızlık Savaşımızın sadece bir kesitini anlatan yaşanmış bir hikayeden oluşmaktadır. Bu eseri okuduğunuzda, işgal altındaki ülkemizin kurtuluşu için, kahraman atalarımızın ne büyük bedeller ödediğini hissedeceksiniz.

Ağaç köksüz olmaz! Kökü olmayan ağacın dalları da olmaz!

Aynı şekilde geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz!

Her zaman hatırlamalıyız. Bu Ülke, dört bir yandan işgal edilmişti.

Analarımız, On beş yaşındaki evlatlarının saçlarına kına yakıp vatana kurban diye gönderdi. Vatan savunmasına, sadece erkekler değil, binlerce annemiz de katıldı. Kundaktaki bebeğini Allaha emanet edip, Erzurum’un Kurtuluşunda Destan yazan Nene Hatun,

 

9-12 yaşları arasında, babasıyla at sırtında cephe cephe dolaşan ve Gediz Cephesinde Yunanlıları bozguna uğratan, ilk İstiklal Madalyalı Küçük Kahraman Onbaşı Nezahat, Aklını kullanarak yüzlerce düşman askerini esir alan Toros Kartalı Kılavuz Hatice, Hem Doğu, hem de Batı cephesinde mücadele etmiş, yüzlerce askere komutanlık yapmış Kara Fatma, eksi 20-30 derece soğukta, çocuğunu sardığı battaniyeyi, taşıdıkları cephanenin üzerine örten kadınlarımız, Şerife Bacı, Gördesli Makbule, Tayyar Rahime, Emir Ayşe ve daha binlerce atsız kahraman annelerimiz, dedelerimiz canlarını verdiler bu vatan için…

Bizler, varlığımızı, özgürlüğümüzü bugünümüzü, bu eşsiz kahramanlara borçluyuz.

Peki, varlığımızı, özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz gerçek kahramanları yeterince tanıyor muyuz?

Bizi oyalayan sahte ve sanal kahramanlardan önce, kendi eşsiz gerçek kahramanlarımızı tanıyalım ve tarihimizi öğrenelim!

Çünkü tarih, geçmişin geleceğe haykırışıdır.

Eğer biz o sesi duymazsak aynı acıları bir daha yaşarız.

 

”Milli benliğini bilmeyen milletler, başka milletlerin avı olurlar!” diyen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ümüzü iyi anlayalım!

Birlik ve beraberlik içinde olalım.

Bizi birbirimizden ayıran yapmacık farklılıkları değil, ortak değerlerimizi güçlendirelim. Siz geleceğimiz olan gençler,

Gelecek, geçmişini bilenlerin özgüveninde gizlidir.

Şehit kanlarıyla sulanmış ve bize emanet edilen bu vatanı korumak hepimizin görevi.

Biz elimizden geleni yapacağız.

Biz sizlere hizmet için varız.

Sizlerin de Kahraman Atalarımıza layık olacağınıza, daha büyük işler yapacağınıza inanıyoruz.

Hepiniz saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Sedat YILMAZ Dalaman Belediye Başkanı” sözü yer alıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.