Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 23°C
Çar 21°C

Başkanlar’dan Ortak Basın Açıklaması

Başkanlar’dan Ortak Basın Açıklaması
REKLAM ALANI
Ağustos 22, 2015 9:14 am
1.441
A+
A-

Başkanlar’dan Ortak Basın Açıklaması

 

Ülkemizin birliği ve beraberliği, bizlerin her zaman ilk gündem maddesidir. Evlatlarımız hain pusularda bir bir şehit edilirken, ülkemiz kan gölüne dönmüşken inanın hiçbir şeyin önemi yoktur. Ancak hayat da devam ediyor. 

DSC_2247

 

Fethiye, Marmaris ve Bodrum ilçelerimizin en güçlü ekonomik kaynağı hiç şüphesiz turizmdir. Ekmeğini turizmden çıkartan kentlerin belediyeleri olarak, şu sıralar büyük sıkıntılar yaşayan turizm sektörümüzü “nasıl ayağa kaldırırız, turist sayılarının düşüşünü nasıl durdurabiliriz?” bunun çabası ve iş birliği içerisindeyiz.

İkinci toplantımızı Marmaris’in ardından Fethiye’de yaptık.  Öncelikle ifade etmeliyiz ki, toplantı sırasında 3 belediye başkanımızın, iç turizmimizin etkilenmemesi için yaptığı,  okulların kurban bayramından sonra açılmasıyla ilgili çağrının Ankara’dan duyulması ve okul açılış tarihinin 28 Eylül 2015’e ertelenmesi bizleri ve özellikle turizmcilerimizi oldukça mutlu etti.

Biliyoruz ki, birlikten kuvvet doğar.

Bizler üç Belediye Başkanı, üç ilçenin Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkar Odaları Başkanları, GETOB, BODER ve FETOB Birlikleri Başkanları  olarak şu konularda görüş birliğine vardık:

  • Bodrum, Fethiye, Marmaris birlikteliğinin çok yararlı olacağına, bölgemizde birlikte çok iyi işler başaracağımıza inanıyor ve “Turizm Değerlendirme Toplantılarımızın” düzenli ve sürekli toplanacaktır.
  • Bu toplantıları organize etme, alınan kararları takip etme, geliştirme ve hayata geçirme için her belediyeden birer temsilci olacak ve bir sekretarya oluşturulacak. Fethiye Belediyesi’nden Mete Atay, Marmaris Belediyesi’nden Sedat Kirt temsilcisi olarak belirlendi. Bodrum da bir isim belirleyip bildirecek.
  • Birliğimizin Fethiye’deki ikinci toplantısında, okulların açılmasıyla ilgili çağrımızı duyan ilgili bakanlıklara yürekten teşekkür ediyoruz. Bu kararla işletmelerimizin, velilerimizin, öğrencilerimizin, öğretmen ve öğrencilerimizin rahat bir nefes aldıklarına inanıyoruz. “Tatil olur mu? Olmaz mı?” gibi endişelerden ve belirsizliklerden kurtulmuşlardır. Bu kararın son güne bırakılmayıp şimdiden alınması ayrı bir önem arz etmektedir. Herkes gönül rahatlığıyla tatilini planlayacak, bayramını kutlayacaktır.. Herkese hayırlı uğurlu olsun.
  • Gelecek toplantı önceden belirlenecek bir gündemle, en kısa süre içerisinde Bodrum ilçemizde aynı katılımcılarla birlikte gerçekleştirilecektir.

Bizler üç belediye başkanı olarak kriz döneminde işletmecilerimizin, halkımızın  yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Onları yalnız bırakmıyoruz. Ve yapılabilecek için ortak hareket etmenin yararlarına inanıyoruz.

Bodrum da üçüncüsü yapılacak olan turizm değerlendirme toplantımızda, daha somut adımlar atılacak,  radikal kararlarla, ortaklaşa yürüteceğimiz bu birlik ve beraberlikle 2016 yaz sezonunda turizmcilerimizin yüzünü güldürmek için mücadelemizi şimdiden başlatmış bulunuyoruz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.