Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 24°C

“Bisikletime çarparsan ölürüm”

“Bisikletime çarparsan ölürüm”
REKLAM ALANI
Ekim 21, 2020 7:24 pm
1.524
A+
A-

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bir grup bisiklet sürücüsü bisiklet kazalarına dikkat çekmek amacıyla “Bisikletime çarparsan ölürüm” sloganıyla pedal çevirdi.
Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve çevre ilçelerden gelen bisikletçiler Muğla-Fethiye karayolu Köyceğiz Beyobası kavşağında toplandı.
Trafik ekiplerinin eskortu ile belirlenen güzergahta pedal çeviren bisikletçiler, ellerindeki “Bisikletime çarparsan ölürüm” yazılı pankartı araç sürücülerine gösterdiler.
Kalbin İçin Pedalla grubu başkanı Şahidin Aydemir, vatandaşları bisiklet kullanımına özendirmeye, bisikletin faydalarını, ulaşımda bisikletin önemini anlatmaya çalıştıkça son yıllarda Türkiye’de bisiklet kazalarının artmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

BiSiKLET C
Araç sürücülerinin bisikletlilere biraz daha saygılı davranması gerektiğini belirten Aydemir, bisiklet kazalarına dikkat çekmek amacıyla Muğla bölgesi olarak ‘Bisikletime çarpma ölürüm’ sloganıyla farkındalık yaratmak için etkinliği düzenlediklerini kaydetti.
Aydemir, “Amacımız burada trafikteki sürücülerin bizleri görmesi, biraz daha dikkat etmesi. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Trafikte araç sürenler, öncelik yayanın sonra bisikletlinin. Yani yollar sizin değil hepimizin. Lütfen bunlara riayet edelim, kurallara da uyalım. Biz bisiklet sürücüleri olarak sadece trafikteki yasal hakkımızı kullanmak istiyoruz. Bisiklet yollarının olmadığı yerlerde bisikletli en sağ şeridi kullanır. Lütfen araç sürücüleri bizleri görsün, riayet etsin. Kornaya değil, frene bassınlar” dedi.
Etkinliğe çocuklarıyla birlikte katılan Abdullah Coşkun da, işyerine bisikletle gidip geldiğini her yere bisikletle gidip gelmeye gayret gösterdiğini ifade etti.
Coşkun, “Çocuklarım arabadan daha çok bisikletle gezmeyi seviyor. Yasal olarak araçlar bisikletten 1.5 metre mesafe bırakarak geçmeleri gerekiyor. Araç sürücülerinden ricamız bir bisikletli gördükleri zaman gaza değil de frene basıp biraz mesafeli geçerlerse bizim hayatımız için gerçekten çok önemli. Buna dikkat ederlerse bisikletlilerin sağlığı açısından, hayatta kalmaları açısından çok önemli bir şey yapmış olacaklar” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.