Dolar 32,4534
Euro 34,7838
Altın 2.439,26
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 23°C

CHP İlçe Başkanı Tezcan’dan 10 Ocak mesajı

CHP İlçe Başkanı Tezcan’dan 10 Ocak mesajı
REKLAM ALANI
Ocak 9, 2023 3:27 pm | Son Güncellenme: Ocak 9, 2023 3:55 pm
488
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İlçe Başkanı Tezcan mesajında;  “212 sayılı yasayla Türkiye de çalışan basın emekçilerini güvence altına alarak onları onure etmek için 10 ocak 1961 basın emekçilerini anma ve anlama günü olarak kabul edilmiştir. Basın meslek ve ahlak ilkelerine bağlı kamu yararı gözetilerek tarafsızca, insanları doğru bilgilendirmek için, yurtiçi ve yurtdışında üzerlerinde PRESS yazılı yeleklerle bir şekilde hedef olduklarını umursamadan evlerinden, yuvalarından uzak; kimimizin eşi, kiminin babası, kardeşi, oğlu, kızı ya da arkadaşı vs. canla başla tam bir görev disiplini içinde çok büyük özveriyle, çok kötü şartlarda çalıştıklarını biliyorum. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ekonomik ve sosyal anlamda güvenceye kavuşmalarını CHP iktidarıyla biz yapacağız. Ülkesini kalemini satmayan doğru bilgileri halkıyla paylaşmak uğruna hayatlarını kaybeden Hasan Tahsin, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Metin Göktepe’leri ve daha ismini sayamadığımız canlarımızı; tutuklanan, saldırılara uğrayan, tehdit altındaki emekçi basın mensuplarımı rahmet ve minnetle anıyorum.  Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilmesi vasıtası, yine basın hürriyetidir.’ Derken basına ve emekçilerine verdiği öneme dikkat çekmiştir.. Onların adlarını, ilim bilim yuvalarına verip silah tutan eline kitap vermekle olur.

Duygu ve düşüncelerle basın emekçilerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve toplumdaki yerleri layıkıyla koruyabilmeleri için; basın emekçilerimizin günü kutlu olsun.” ifadesini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.