Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

CUMHURİYET’İN 100’ÜNCÜ YILINDA 220 KANOCU KÜREK ÇEKTİ

CUMHURİYET’İN 100’ÜNCÜ YILINDA 220 KANOCU KÜREK ÇEKTİ
REKLAM ALANI
Ekim 23, 2023 10:43 am
329
A+
A-

CUMHURİYET’İN 100’ÜNCÜ YILINDA 220 KANOCU KÜREK ÇEKTİ
Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla sakin şehir ünvanlı Köyceğiz’de “Kano Fest 100. Yıl” etkinliği düzenlendi.
Köyceğiz Spor Kulübü’nün organizasyonu, Köyceğiz Balı sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte çeşitli illerden, Paddle board (kürek sörfü), deniz kayağı ve kanolarıyla gelen yaklaşık 220 deniz tutkunu, ilk etap olarak dünyaca ünlü Kaya Mezarları önünde toplandı. Ortaca Dalyan kanalında sazlıkların arasında kürek çekerek İztuzu sahiline ulaştılar.Kano tutkunları etkinliğin ikinci etabında iseKöyceğiz gölü Karabatak mevkisinden başlayarak Mantık Burnu ve Köyceğiz gölünde kürek çekti.Etkinliğe kanosuyla dört denizi kürek çekerek geçen Kano gezgini Şenol Özdemir de destek verdi.İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar nedeniyle etkinlikte müzik yayını yapılmadı. Kanocuların göl ve kanaldan geçişleri sırasında Köyceğiz Dalyan Jandarma Bot Komutanlığı ve sağlık ekipleri de güvenlik tedbiri aldı. Organizasyon Koordinatörü Emre Karataş, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinliğine 90 Paddle board, 60 deniz kayağı ve kano ile yaklaşık 220 kişinin katılım sağladığını ifade etti.
Emre Karataş, “Bugün Köyceğiz gölü ve Dalyan kanalında Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yılı dolayısıyla kürek çekiyoruz. Milli mücadele şehitlerimiz için, deniz şehitlerimiz için, milli mücadelede denizden destek veren şehitlerimiz için kürek çekiyoruz” dedi.
Karataş, “Gelecek yıl hedefimiz 500 kişi, ondan sonra bin kişi. Asıl büyük hedefimiz uluslararası alanda bunu gerçekleştirmek. Dünyanın her yerinden deniz kayağı sevdalılarını, Paddle board sevdalılarını Köyceğiz ve Dalyan kanalında misafir etmek istiyoruz. Türkiye’nin en güzel bu parkurunda dünyadan ve Türkiye’nin her yerinden misafirlerimizle birlikte kürek çekmek istiyoruz” diye konuştu.Ünlü Kano Gezgini Şenol Özdemir, Cumhuriyetin 100’üncü yılında güzel bir etkinlik olduğunu ifade ederek, “Atatürk ve silah arkadaşlarını böyle güzel bir ülke bıraktıkları için minnet ve saygıyla anıyoruz. Çok güzel bir etkinlik olmuş. Emeği geçenlere ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum” dedi.Etkinliğe Aydın Nazilli’den katılan İlker ve Derya Kıyak çifti de, etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdiler.
-ÖMER KUNDAKÇI-GÜRCAN KUNDAKÇI

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.