Dolar 32,2574
Euro 35,0866
Altın 2.465,55
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cum 30°C
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 32°C

DALAMAN BELEDİYESİ MAYIS AYI MECLİSİNDE BÜTÇE TARTIŞMASI

DALAMAN BELEDİYESİ  MAYIS AYI MECLİSİNDE BÜTÇE TARTIŞMASI
REKLAM ALANI
Mayıs 2, 2024 1:57 pm | Son Güncellenme: Mayıs 2, 2024 6:03 pm
216
A+
A-

DALAMAN BELEDİYESİ MECLİSİNDE BÜTÇE TARTIŞMASI

Dalaman Belediyesi’nin olağan meclis toplantısında geçmiş dönem belediye bütçesi ve harcamaları konuşulurken mevcut Belediye Başkanı Sezer Durmuş ile Ak Parti Belediye Meclis üyesi Hüseyin Ertuğrul arasında meclis üyelerinin de katıldığı bütçe tartışması yaşandı. Dalaman Belediyesinin Mayıs ayı olağan toplantısı  başkan Sezer Durmuş başkanlığında belediye toplantı salonunda  yapıldı.

Gündemde yazılı bulunan maddelerin görüşülüp karara bağlamak üzere toplanan katılımcılar Başkan Sezer Durmuş başkanlığında toplandı.

Belediye toplantı salonunda yapılan toplantıda, Belediye başkan yardımcısı, meclis üyeleri, komisyon üyeleri hazır bulundu.

Toplantıda geçmiş dönem belediye bütçesi ve harcamalar konuşulduğu sırada Belediye Başkanı Sezer Durmuş ile Ak Parti Belediye Meclis üyesi Hüseyin Ertuğrul arasında meclis üyelerinin de katıldığı bütçe tartışması yaşandı.2019-2024 yılları arasında önceki dönemden devir alınan borcu açıklayan Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş’un sözleri meclis üyesi Hüseyin Ertuğrul tarafından eleştirildi.Hüseyin Ertuğrul ile Başkan Sezer Durmuş arasında geçen tartışmada kendi dönemlerinde faizsiz olarak borçlanma oluştuğunu savunan Ertuğrul ‘devlette devamlılık esastır’ dedi. Mevcut yatırımları ve yeni yatırımları ayrıca da olağan borçları yeni yönetimin ödemesi gerektiğini hatırlattı.

Başkan Sezer Durmuş, “siz son iki ayda seçim yatırımı için 262 kişiyi işe alamazsınız”

Başkan Sezer Durmuş, “insanları kuru kuruya yanıltmayın. Borç önemli değil, biz olağan borçları da öderiz. Biz borcu öderiz, söyleriz. Ama siz son iki ayda seçim yatırımı için 262 kişiyi işe alamazsınız.

8 milyon para gelirimiz var, 19 milyon personel giderimiz vardı biz gediğimizde. Seçim yatırımı yapmak için insanları mevsimlik işe alıp burada seçim yatırımı yapamazsınız.

Başkan Durmuş, “kullanılmaması gereken parayı kullanmışsınız”

Karşılıklı konuşma ile geçen diyalogta Başkan Sezer Durmuş, önceki yönetimi kastederek “siz kullanılmaması gereken parayı kullanmışsınız”diye konuştu. Durmuş konuşmasını şöyle sürdürdü, “Gençlik Merkezi yapılmış, borcu var o da bize kaldı. Üstelik bizim öz malımız olarak değil, Gençlik Spor Müdürlüğü’ne devredilecek bir tesis bu.

“İhalesi bitmiş tesisleri yeniledik”

Başkan Durmuş, “belediye tesisleri olan Kükürt Tesisleri, Sarsala, Kille alanlarının ihalesi bitmesine rağmen neden ihalenin yenilenmediğini açıkladı. 2 yıldan beri yenilenmeyen tesisler için 700 bin Tl ödemeyi mevcut yeni yönetim olarak Orman Müdürlüğü’ne yaptıklarını vurguladı. Dalaman halkı müsterih olsun diyen Durmuş, “tüm sorunları biz çözeceğiz” dedi.

-Güngör Çoban-Ö.Deniz Kundakçı

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.