Dolar 32,3143
Euro 35,1060
Altın 2.290,78
BİST 9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Dalaman’a sezonun ilk yabancı turist kafilesi geldi

Dalaman’a sezonun ilk yabancı turist kafilesi geldi
REKLAM ALANI
Mart 28, 2016 7:09 am | Son Güncellenme: Mart 28, 2016 7:13 am
1.338
A+
A-

Dalaman’a sezonun ilk yabancı turist kafilesi geldi

IMG_2674

 

İngiltere’den Dalaman’a gelen, 400 İngiliz turistten oluşan sezonun ilk kafilesi, çiçeklerle karşılandı. Kafiledeki yolculara baklava ve lokum ikram edildi.

 

Kaymakam Yılmaz Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, sezonun ilk turist kafilesini karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

Bölgeye gelen ilk kafilenin yörenin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Şimşek, “Ziyaretçiler yöremizin ne kadar güzel ve güvenli bir yöre olduğunu görecekler. Bundan sonra da ülkemize gelen turist sayısının artışına katkı sağlayacaklardır. Turizm sezonunun tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç ise, İngiltere’den gelen iki uçağın dolu olarak iniş yaptığını belirtti.

Her yıl yaklaşık 1 milyon İngiliz turistin bölgeyi ziyaret ettiğini vurgulayan Güvenç, “Turizm piyasasındaki dalgalanmalara rağmen erken sezon açılışı ve iki uçağın üst üste dolu gelmesi büyük bir anlam ifade ediyor. Moraller düzeldi. Thomas Cook isimli dünya devi tur operatörü İngiltere’nin 16 şehrinden bu yıl Türkiye’ye uçak kaldıracak. İngiltere ana pazarımızdan gelen uçaklarla moral bulduk. İnşallah bu diğer pazarlara da yansır” diye konuştu.

Güvenç, Avrupa Birliği’nin başkentinde meydana gelen olayın ardında sıkıntılı bir döneme girilmiş olmasına rağmen, İngiltere’den gerçekleşecek olan uçuşun hiçbir erteleme ve kesintiye uğramadan gerçekleşmesinin çok sevindirici olduğunu dile getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı sektöre olağan üstü destek verdiğine işaret eden Güvenç, uçuş başına 6 bin dolarlık mali destek, çeşitli pazarlardaki tanıtıma ilişkin yapılan projelere yapılan destekler olağan üstü boyutlarda olduğunu anlattı.

Tatil için 14 yıldır Türkiye’yi tercih ettiğini kaydeden ValerieBooth şunları söyledi:

“Türk insanı çok iyi ve arkadaş canlısı. Türkiye’de yaptığım tatillerden memnunum ve daha sonra da gelmeye devam edeceğim.”

 

-Karşılama törenine Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, DHMİ Dalaman Başmüdürü Yaşar Kasap ve turistik acente temsilcileri katıldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.