Dolar 32,5334
Euro 34,9533
Altın 2.431,20
BİST 9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

DALAMAN’DA İKİ OKULUN PROJE DAYANIŞMASI “BoŞ DEĞİL DOLU DOLU ZAMAN”

DALAMAN’DA İKİ OKULUN PROJE DAYANIŞMASI “BoŞ DEĞİL DOLU DOLU ZAMAN”
REKLAM ALANI
Şubat 16, 2021 4:45 pm | Son Güncellenme: Şubat 16, 2021 5:42 pm
8.173
A+
A-

Adile İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Pandemi döneminde Eba portalı üzerinden eğitim öğretime aktif olarak devam ederken, ayrıca eTwinning portalında ise “BOŞ DEĞİL DOLU DOLU ZAMAN” (My time is precious) adlı projeyi de yürütüyorlar.

AgUSTOS AYI SANAL MuZE SON

AgUSTOS AYI SANAL MuZE SON

Kuruculuğunu Dalaman Adile İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni Seda Doğu Denizkuşu ile Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İmam Hatip Lisesi ingilizce öğretmeni Buket Cengiz Uğuz’un ortak olarak yürüttükleri proje ekim ayında başlayıp her ay etkinliklerle dolu, dolu devam ediyor.

14-17 yaş arasındaki gençlerin uzaktan eğitim sürecinde, teknoloji ile iç içe yaşamak zorundayken boş zaman etkinliklerine ne kadar zaman ayırıyor ve bu zamanı ne kadar verimli geçiriyorlar? Proje, gençlerin boş zaman algısını değiştirmek ve bir ilgi alanı seçmeleri konusunda farkındalık kazanmalarını sağlamak için yazıldığını bildirdiler.

Kuruculuğunu gerçekleştiren Dalaman Adile İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni Seda DOĞU DENİZKUŞU;” Bilişimi doğru kullanmak adına etkinliklerimiz öğrencilerimize öğrettiğimiz web 2 araçları ile yapmaktayız. Hem eğlenceli hemde öğreticidir. Projemizde Hırvatistan, Polonya, Romanyadan olmak üzere yabancı ortaklarımız vardır. Mojipopla avatarlarımızı yapıp kendimizi yabancı ortaklarımıza tanıttık. Jamboard programı ile unutulmaya yüz tutulmuş olan yılbaşı kartlarımızı hazırlayıp sağlık temennilerimizi sunduk. World kindness day (Dünya İyilik Günü) de yabancı ortaklarımızla akrostiş şiir hazırladık. Learning apps programında dersimizle ilgili öğrendiğimiz terimleri pekiştirmek için bulmacalar hazırladık. İlçemizde Codeweek etkinliklerine katılarak meslek lisesi olarak ilk kez kodlama yaptık. Pixton programı ile karikatürler hazırladık. Dalamanın yöresel bitkilerini pooplet programı ile tanıttık. Sanal müze ziyaretleri yaptık. Canva programı ile projemizde yaptığımız tüm etkinliklerimizden oluşan ortak takvim çalışması hazırladık. En önemlisi öğrencilerimizin internet ve bilgisayar güvenliğine dikkat ettik. Şimdi ise yaygınlaşmasını istiyoruz. Dalaman ilçesindeki iki okulumuzun proje dayanışmasıdır. Projeye ilçemizdeki Çiftlik Ortaokulu ingilizce öğretmeni Zeynep Babacan, Öztaş lisesi Öğretmeni Figen Taşkın, Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İmam Hatip lisesi İngilizce öğretmeni Meltem Çelik, Gülten Şekerli, Yatağan Gazi Anadolu Lisesi öğretmenleri Aydan Bozkurt, Nesrin Aksu Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Hilal Öksüz,Nurgül Yörük de vardır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

ALARA POSTER

ALARA POSTER

FOTO

FOTO

foto3

foto3

GANiME POSTER

GANiME POSTER

KASIM AYI ogRENCi TOPLANTISI PiXTON

KASIM AYI ogRENCi TOPLANTISI PiXTON

seda dogu denizkusu

seda dogu denizkusu

YILBAsI KARTI HAZIRLAMA

YILBAsI KARTI HAZIRLAMA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.