Dolar 32,4923
Euro 34,9263
Altın 2.438,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Dalaman’da Orman yangını

Dalaman’da Orman yangını
REKLAM ALANI
Ağustos 8, 2021 7:30 pm | Son Güncellenme: Ağustos 8, 2021 10:34 pm
1.406
A+
A-

Dalaman’da Orman yangını

Dalaman Karadere yolu Şerefler sınırı mevkiisin de henüz nedeni belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Edinilen bilgilere göre yol kenarında bulunan elektrik direğinin hemen yanından başlayan yangın ormanlık alana sıçradı.

DALAMAN ORMAN YANGINI

c6ed47c0 33e8 44fa aa6e c1da882e65c6

Kısa sürede müdahale edilmeye başlanan yangına  Havadan 4 helikopter ve 2 uçakla ilk müdahale başladı. Olay yerine Dalaman Orman İşletme arazözleri Muğla büyükşehir belediyesi Dalaman itfaiye ekipleri,  Dalaman belediyesi ekipleri , Çevre belediyelerden su tankerleri ve çok sayıda traktörüne su tankeri takan , ellerine tırmığı – sırtına tulumbayı alan  sivil halk karadan destek vererek yangının büyümesine ve çevreye yayılmasına engel oldu.

Yangın söndürme çalışmalarına destek veren 2 sivil vatandaşında ayağında ve elinde yanık meydana gelerek yaralandı.

Yangının başladığı nokta olan Karadere mevkiisi  Şerefler sınırı olması  ve rüzgarında denizden şerefler istikametine doğru esmesi orada bulunan yerleşim alanlarını tehdit ediyordu. Neyseki yangına kısa sürede havadan ve karadan anında müdahale edilerek yerleşim alanlarına zarar vermeden kontrol altına alındı.Belediye başkanı Muhammet Karakuş, Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Ziraat odası başkanı Tevfik tayfun Tuncay ve diğer ilgili kurum amirleride yangın alanına gelerek ihtiyaç ve gerekli işlerin yapılmasında öncülük yaptılar.

Öte yandan sivil halk yangın alanına çıkarak kendi imkanlarıyla alevlere müdahale etti. Bölgeye hemen yardımseverlerin topladığı buzlu su ve ayran dağıtımları da sivil halk tarafından yapıldı.

112 acil servis ekipleri 3 ambulansla olay yerinde yaşanabilecek olumsuzluklar için son ana kadar beklediler.

Yangın alanında Emniyet ve jandarma ekipleri geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Girişleri ve çıkışları tutan emniyet ekipleri yangın alanına sonradan gelen kimseyi sokmadı.

DALAMAN ORMAN YANGINI

BAZI GAZETECİLER YANGIN ALANINA ALINMADI

Haber için yangın alanına gitmek isteyen bazı gazetecileri de içeriye almayan ekipler “Kesin talimat var kimseyi içeriye almayacağız” dedi.

Yangın alanlarına giriş ve çıkışlarla ilgili gazetecilerin haber almasını kısıtlayan bu gerekçenin aydınlatılması için özellikle yerel basın da görev yapan gazeteciler gerekçeli bilgilendirme istedi. Yıllardır yangın haberleri tecrübesine sahip olan yerel basınımız  Yangınlara yapılan müdahalelere herhangi bi bir çarpıtma yapmamaktadır.

Hbaer : Güngör ÇOBAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.