Dolar 32,5921
Euro 34,8652
Altın 2.502,81
BİST 9.684,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Dalaman’da Yörük Yürüyüşü Yapıldı

Dalaman’da Yörük Yürüyüşü Yapıldı
REKLAM ALANI
Haziran 13, 2015 8:37 am
1.563
A+
A-

Dalaman’da Yörük Yürüyüşü Yapıldı

DSC_0080 DSC_0095 DSC_0121

 

Dalaman ilçesinde 1. Dalaman ve 13. Göçek Gürsu Pırnaz Yayla Yürüyüşü davul zurna eşliğinde yapılan kortejle başladı.

 

Belediye önünde toplanan Yörükler ve vatandaşlar kortej yürüyüşü yaparak tören alanına gelip,Atatürk anıtına  çelenk koyup, saygı duruşu ve İstiklar Marşı hep bir ağızdan okundu.

  1. Dalamanve 13. Göçek Gürsu ve Pırnaz Yayla yürüyüşüne Muğla Milletvekili Prof. Dr.Nurettin Demir, Kaymakam Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ve Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Jandarma Komutanı J. Kur. Yzb. Erhan Turgut, Antalya-Elmalı Batı Toroslar Yörükleri Derneği, Dalaman Yörük Obaları Derneği, Söğütlüyurt Mahallesi Arap Dede Orta Oyun Ekibi, Muğla Yörük Obası Derneği Başkanı Orhan Akçan,Seydikemer Yörük Obası Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, Fethiye Yörük Obası Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, Dalaman Yörük Obası Derneği Başkanı Kadriye Efe, Elmalı Batı Toruslar Yörükleri Derneği Başkanı Davut Büyükaldın ve korteje katılan vatandaşlar yer aldı.

Muğla Yörük Obası Derneği Başkanı Orhan Akçan; “Muğlamızın Yörük Obası’nın ne kadar önemli olduğunu bu gün burada gördük. Dalaman‘dan, Göcek, Gürsu, Pırnaz Yayla yürüyüşünü başlatıyoruz. Bu yürüyüşlerin amacı birlik beraberliği sağlamak, bunun örneğini hep beraber veriyoruz. Ne mutlu size; ne mutlu bizlere. Türk kimliğini, Yörük kimliğini ve atalarımızdan miras kalan bu yürüyüşü hep beraber yapıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ise,”tüm Dalamanlılar Yörükler diyarına hoş geldiniz. Bu gün burada ilkini gerçekleştiriyoruz. Açıkçası bu işi, bu yürüyüşü bu göçün esas mimarı Milletvekilimiz Prof. Dr. Nurettin Demir‘dir. Biz kendisine bu yürüyüşü başlattığı için başlama noktasında bizlere öncülük ettiği için ve 13 yıldır emek verdiği için özellikle sizlerin huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu gün burada Dalaman için ilkini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra Dalaman Belediyesi’nin ilk göç yürüyüşünü yapıyoruz. Aslında bu işe yabancı değiliz. Dedelerimizden ve çocukluğumuzdan bu yana geleneksel hale gelmiş Dalaman‘da bunu yaşamıştır. Aslında bu bir yürüyüş değildir, göçtür. Şu anda yapmak istediğimiz yayla yürüyüşüdür. Daha önce dedelerimizin yaptıkları göçtür. Bizlerde gerçek anlamda gelecek kuşaklarımızı kültürümüzü uzatıp anlatmak aynı şekilde devamını getirmektir. Bizim amacımız budur. Bu yürüyüşün her yıl Dalamandan başlatıp, geleneksel hale getirmektir. Yayla yürüyüşüne, yayla turizmine hem de Dalaman‘a katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bundan sonra Dalaman‘dan büyük göç çıkacaktır. Hepinise saygılar ve sevgiler sunuyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Muhemmet Şaşmazı’ın konuşmasından sonra 13 yıl önce Göcek‘ten göçü ve yürüyüşü başlatan Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ve İlçe Kaymakamı Yılmaz birer konuşma yaptı. Gece ise Türk Sanat Müziği konseri, Dilan Alşahan konseri ve Ahmet Durmuş konseri ile devam etti.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Pelle dedi ki:

    It’s obvious that the wrteir of this article completely knows the subject. You have posed some very interesting, and thought-provoking ideas. I am convinced that this article is the best I’ve read on this topic.