Dolar 32,5304
Euro 34,9545
Altın 2.440,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Depremzede çocuklara bayram hediyesi oyuncak diktiler

Depremzede çocuklara bayram hediyesi oyuncak diktiler
REKLAM ALANI
Nisan 20, 2023 8:50 am | Son Güncellenme: Nisan 20, 2023 9:02 am
355
A+
A-

Dalaman ilçesinde halk eğitimi merkezi kursiyerlerince el emeği, göz nuruyla hazırlanan oyuncaklar, bayram hediyesi olarak kentteki depremzede çocuklara dağıtılacak.
Dalaman Kaymakamlığı, Dalaman Belediyesi ve halk eğitimi merkezi işbirliği çerçevesinde, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardım çalışmaları sürdürülüyor.

foto amigurumi 8 - Depremzede çocuklara bayram hediyesi oyuncak diktiler
Dalaman Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri, depremzede çocukların bayram sevincine ortak olmak, yüzlerini güldürebilmek için amigurumi tekniğiyle yaklaşık 100 adet çeşitli hayvan figürlerinde oyuncak ve bebek hazırladı.
Tamamı el emeğiyle yapılan oyuncaklar, Ramazan Bayramı’nda çocuklara dağıtılacak.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gülderen Şahin, çocukların gelişimine ve psikolojilerine uygun oyuncaklar hazırladıklarını söyledi.
Oyuncaklarla depremzede çocukların mutlu olacağını belirten Şahin, şunları kaydetti:
“Onların yüzünde tebessüm oluşturmak bizleri de mutlu eder. Amigurumi örgü bebek yapımı anlamına gelmektedir. Tığ örgü tekniği ile yapılmaktadır. Ülkemizde ve dünyada tercih edilen bir oyuncak türüdür. Tamamen organik olup makine ve elde yıkanabilmektedir. Annelerin çocuklarına güvenle oynaması için yaptığımız oyuncak türüdür.” -ÖZGÜRER DENİZ KUNDAKÇI

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.