Dolar 32,2818
Euro 34,6566
Altın 2.413,13
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Dünyaca ünlü Dalyan kanalında dip temizliği etkinliği yapıldı

Dünyaca ünlü Dalyan kanalında dip temizliği etkinliği yapıldı
REKLAM ALANI
Ekim 6, 2023 10:39 am
302
A+
A-

Dünyaca ünlü Dalyan kanalında dip temizliği etkinliği yapıldı
ÖMER KUNDAKÇI
Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) ve Deniz Kaplumbağaları Arama, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) işbirliğinde Dalyan kanalında dalgıçlarla dip temizliği yapıldı.
Kanaldan, plastik kasa, çöp konteyneri, araba lastikleri, teneke kutular, cam ve plastik şişeler, teknelerden düşen metal parçalar, halı, kilim gibi eşyaların da olduğu atık çıkarıldı. Atıklar teknelerle kıyıya getirilerek geri dönüşüm merkezine götürüldü.
Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, Ortaca’nın Dalyan, Sarıgerme ve İztuzu bölgeleriyle sadece Türkiye için değil dünya için önemli bir lokasyon olduğunu söyledi.
Kaymakam Aktaş, “Bu duygularla baktığımız zaman doğaya da sahip çıkmamız gerekiyor. Bu etkinlikteki amacımız farkındalığı ortaya çıkarmaktı. Burada üzücü bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Burada maalesef tonlarca çöp toplandı. Bölgemizi ziyaret eden ve burada yaşan vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını bekliyorum. Doğa hepimizin, bölge hepimizin ve onu korumakla mükellefiz” dedi.

WhatsApp Gorsel 2023 10 06 saat 10.21.10 9f6334bd - Dünyaca ünlü Dalyan kanalında dip temizliği etkinliği yapıldı
Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak da, Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi’nin bölgede sadece ekonomik açıdan değil çevre temizliğine de önem vererek sosyal sorumluluk projelerine imza attığını ifade etti.
Barış Saylak, “Her zaman söylediğimiz gibi en büyük temizlik kirletmemektir. Bıkmadan söylemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

WhatsApp Gorsel 2023 10 06 saat 10.21.10 2ec1a2d7 - Dünyaca ünlü Dalyan kanalında dip temizliği etkinliği yapıldı
Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) Başkanı Arif Yalılı ise, kooperatif olarak Köyceğiz gölü ve Dalyan kanallarında rutin olarak dip ve kıyı temizliği yaptıklarını dile getirdi.
Arif Yalılı, “Zaman zaman bazı kurumlar ve gönüllüler tarafından yüzey temizliği yapılıyor. Ama dip temizliği çok önemli. Göl dibinde inanılmaz bir atık çeşidi birikiyor. Tabi bu toplamakla bitmeyecek diye bir kenara bırakmamız mümkün değil. Ne kadar müdahil olabilirsek o kadar faydalı oluruz diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Dalyan kanalında ve Köyceğiz gölünde yapılan kontrollere destek olmak amacıyla Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi tarafından alınan sürat teknesi Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ve Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arif Yalılı arasında imzalanan protokol ile Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.