Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C
Per 22°C

Fethiye Açık Su Yüzme Yarışı Ölüdeniz’de başladı

Fethiye’de ’4. Uluslararası Fethiye Spor Festivali’ ikinci haftasında, açık su yüzme yarışı müsabakaları ile devam etti. Uluslararası Ölüdeniz Open Water yarışmaları Kumburnu Tabiat Parkındaki Heaven Cafe önünde gerçekleştirildi. 4 kategoride 1217 …

Fethiye Açık Su Yüzme Yarışı Ölüdeniz’de başladı
REKLAM ALANI
Ekim 8, 2023 1:00 am | Son Güncellenme: Ekim 9, 2023 10:06 am
285
A+
A-

Fethiye’de ’4. Uluslararası Fethiye Spor Festivali’ ikinci haftasında, açık su yüzme yarışı müsabakaları ile devam etti.

Uluslararası Ölüdeniz Open Water yarışmaları Kumburnu Tabiat Parkındaki Heaven Cafe önünde gerçekleştirildi. 4 kategoride 1217 sporcunun katıldığı yarışmalara 7 engelli sporcu da katıldı. Güneşli güzel bir havada Ölüdenizin muhteşem manzarasında 1.5 kilometrelik ilk etap yarışmanın startını Fethiye İlçe Gençlik Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit Fethiye Sahil Güvenlik Komutanı yüzbaşı Burak Akanpınar ve Kumburnu Beach Of Lagoon koordinatörü Burak Ardahan verdiler. Yerli ve yabancı turistlerinde büyük ilgi gösterdiği cep telefonları ile görüntülediği yarışmalar sırasında denizden ve karadan sağlık ve güvenlik önlemleri de alındı. Yamaç paraşütleri ile gökyüzünde uçan paraşütçülerinde havadan izlediği yüzme yarışlarında sporcular kıyasıya bir mücadele gösterdi.

Gençler genel klasman bin 500 metre erkeklerde Çağrı Temiz, kadınlarda Nazlıcan Uysal, 3 bin metre erkeklerde İsmail Kocabay ve kadınlarda Sıla Pazar birinci oldu.

Masterlar bin 500 metre genel klasman kadınlarda Viktoriya Üçüncü, erkeklerde Serkan Atasay, 3 bin metre kadınlarda Seçil Koldaş, erkeklerde ise Naim Masri biriznciliği kazandı.

Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Uluslar arası spor festivali içerisinde birçok branşı barındıran ve Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip bir organizasyon. Fethiye Gençlik İlçe Müdürlüğü olarak böyle bir organizasyonu düzenlemekten son derece mutluyuz. Halk oyunları ve bisiklet organizasyonlarımız bitti. Bugünde yüzme yarışmalarımız başladı. 4 kategoride yaklaşık 1200 sporcu 2 gün boyunca yarışacak. Yarında kelebekler vadisinden, kumburnu plajına yüzme yarışması olacak. İlkleri yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran ise, “Beş sene önce ilk açık su yüzme yarışmasını Fethiye’de düzenlemeye başladık. Üzerine katarak gitmeye devam ediyoruz. Sistemi daha çok akademik ve üst seviyelere çekmeye çalışıyoruz. Aslında hedefimiz bu yarışmayı dünyanın bir numaralı açık su yüzme müsabakası haline getirmek. Çok daha fazla katılımcı ve yarışmacıyla üst seviyede bir organizasyon gerçekleştirmek istiyoruz. Bence Ölüdeniz dünyanın en iyi açık su mevkii. Buradaki her organizasyon dünya standartlarında yapılabilir” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.