Dolar 32,5561
Euro 34,8449
Altın 2.431,61
BİST 9.712,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 27°C

Göcek’teki Turizm Toplantısı

Göcek’teki Turizm Toplantısı
REKLAM ALANI
Temmuz 9, 2016 6:32 am | Son Güncellenme: Temmuz 9, 2016 6:37 am
1.368
A+
A-

Göcek’teki Turizm Toplantısı

 

– Touristik Aktuell Dergisi Baş Editörü Matthias Gürtler:

“Rüya gibi koylar,berak sular,kaliteli otelleri ile Dalaman bölgesinin Akdeniz den çok farklı fiyat farklılığı yok”

-YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç:

“2017 yılında mevcut uçuşlar hariç Almanya’nın 4 şehrinden GermaniaDalaman’a uçacak”

 

Touristik Aktuell Dergisi Baş Editörü Matthias Gürtler, “Rüya gibi koylar,berak sular,kaliteli otelleri ile Dalaman bölgesinin Akdeniz den çok farklı fiyat farklılığı yok” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Göcek’te YDA Dalaman Havalimanı öncülüğünde, Turizm Bakanlığı desteğiyle, Almanya’nın For You Travel tur operatörü ve Sun Express ile işbirliği içinde Almanya’nın en önemli turizm sektör dergilerinden biri olan Touristik Aktuell ile birlikte gerçekleştirilen  Workshop etkinliği hakkında değerlendirme yazısı yazan Touristik Aktuell Dergisi Baş Editörü Matthias Gürtler, yazısında şunlar yer verdi:

“Türkiye Ege Bölgesi uykusundan nasıl uyandırılır? Korkan misafirler Türkiye destinasyonu için nasıl heyecanlandırılır?

Bu gibi konular For you Travel ile Touristik aktuell ,Dalaman havalimanı,Dortmund ve Rixos işbirliğinde görüşüldü.

Yaklaşık 30 seyahat sektörü çalışanları 3 günlüğüne şık Rixos Göcek oteline geldi ve Bölgeyi keşfedip güncel konuları görüştüler. Uçuş gününden birgün önce İstanbul’daki suikast ruh hallerini etkilemesine rağmen etkinliğe katılımlarını iptal ettirmedi. Bu çok etkileyiciydi “dedi For you Travel sahibi Tunç Özler.

Bölgede hiçbir katılımcı kendisini güvensiz hissetmedi.”Güven çoğunlukla hissiyatla ilgili ve ben kendimi burada güvende hissediyorum “dedi Hannover’den Lisler Acentasından Lars Tore Reddersen ve tüm katılımcıların düşüncelerine tercüme oldu.

“Fakat bu hissi müşterlere iletmek her zaman kolay olmuyor “diye itiraf ediyor Kirsten van Brakel Bochum Grünningfelder Acentasından.

Sağlam bir dünya varmış gibi yayamam. Güvensiz müşterileri Türkiye için heyecanlandırmak imkansız gibi.Wuppertal Reiseland dan Göksu ince aynı fikirde .”Müşteriler ikna edilmiyor fakat Türkiye’de tatil yapmak için bir çok neden var.

Tüm katılımcılar kısa zamanda çekici Ege bölgesinin Antalya Alanya arası için iyi bir alternatif olduğunu gördüler.Rüya gibi koylar,berak sular,kaliteli otelleri ile Dalaman bölgesinin Akdeniz den çok farklı fiyat farklılığı yok.”Türkiye’de en ucuz lükse ulaşabilirsiniz” der Hakan Kaylakce Rixos otelleri Avrupa Satış şefi.

Dalaman Havalimanı güncel krize ve Condor ile TUI Fly ın uçuşlarındaki bazı iptallere rağmen 2017 sezonuna iyimser bakıyor.Daha yeni 10 Nisan2017 tarihinde Almanya ‘nın 4 Havalimanından 150.000 kapasiteli uçuşlar başlayacak.”

Görüş ve Röportajlar

Touristik Aktuell Dergisinde toplantı ve Dalaman Havalimanı  hakkında ise şu görüşlere yer verildi:

“Workshop hazırlığında baştan itibaren almanyanın 8 havalimanından uçuş olan Dalaman havalimanıda yer alıyor.

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü HamdiGüvenç, bölgeyi tekrar Almanların turistik haritasına çekmeye çalışıyor. Ege bölgesine daimi misafirler çok geliyor ve kalite düşmüyor. Bu konuda Genel Müdür Hamdi bey Marmaris ile Fethiye arasına en az  yılda 200 bin misafiri karşılamayı hedefliyor.

2017’de 4 şehirden Dalaman’a uçuş

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü HamdiGüvenç iseTouristik Aktuell Dergisi’nde yer alan röportajında,  yeni uçuş ekletmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarına işaret ederek, “2017 yılı için condor ,sunexpress ve  tuifly ek olarak Almanya’nın 4 şehrinden germania Dalaman’a uçacak ve toplam 150.000 kapasiteye ulaşmayı planlıyoruz.

Dergide, Muğla Valisi Amir Çiçek’in “Dünyanın hiçbir yerinde tam güvenlik yok. Bölgemiz büyük metropollerden uzak ve güvenlik önlemlerimiz çok yükseltildi” ifadesine de yer verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.