Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Paz 27°C
Pts 25°C
Sal 24°C
Çar 24°C

“HAYATIN KOKUSU”

“HAYATIN KOKUSU”
REKLAM ALANI
Ocak 3, 2024 10:52 am
309
A+
A-

Hayat yaşandıkça, nefes aldıkça ve hissettikçe anılarla dolarak ilerler ve biz farkında olmadan kokusunu da biriktiririz içimizde. Anıların kokusu olur mu demeyin, olur, vallahi olur!!! Haydi gelin hayatın ve anıların kokusuna dair diyeceklerime bir göz atın.

HAYATIN KOKUSU

Benim kendimi en rahat hissettiğim, en mutlu olduğum zamanlar “güvende olduğumu” hissettiğim zamanlardır. Güveni nerede buluyorsam orada olmak istiyorum. Kendi kendime olduğumda kesinlikle güvende hissediyorum -ne de olsa en güvendiğim insan yine kendimimdir-.  Ama özellikle evimde, evimin kokusunu içime çekebildiğimde kendimi güvende ve iyi hissettiğimi itiraf etmeliyim.

Nereye gidersem gideyim eve döndüğümde son derece rahatlamış hissediyorum. Gün içinde ne yaparsam yapayım, nereye gitmiş olursam olayım sonunda eve dönmenin keyfi bambaşka. Bazen yoğun iş seyahatleri, bazen gezi amaçlı yolculuklar yapsam da yani amaç ne olursa olsun, geri dönüş yolu bana hep daha kısa gelmiştir. Giderken yolculuk nasıl geçecek, her şey yolunda gidecek mi, verimli bir seyahat olacak mı, kaza bela yaşamadan tamamlanacak mı ve daha pek çok bilinmez bana endişe yüklüyor sanırım. Ama her şey bitip de eve dönüşe geçtiğimde o kadar rahatlamış ve yüklerden kurtulmuş hissediyorum ki. Öyle hissediyorum çünkü döneceğim yer belli.

Hayata renk katan değişik aktiviteler var elbette ama evdeki rutinin bile beni rahatlatması inanılmaz güzel. Kendini ait hissettiğin yer evin, adeta mabedin. Kendi konfor sınırında yaşayabildiğin, kapının ardında istediğini yapabildiğin en özel yer. Hele bir de evde sizi koşulsuzca seven, size sarıldıklarında kokusunu içine çekebildiğiniz canlarınız varsa tadından yenmez.

Her yerin, her evin  ve hatta her şeyin kendine has bir kokusu var bence. O koku, o kadar tanıdık ki yıllarca gitmeseniz bile bir gün içeri girdiğinizde hissedersiniz o kokuyu. Annemin evinin kokusu hala burnumda mesela. Hatta teyzemin ya da dayımın evi, hepsi başka kokar bende. Koku hafızası kesinlikle çok özel bir şey. Bazen anılarınızda geçmişi düşünürken, bulunduğunuz yerin kokusu bile gelir aklınıza, adeta o anı yeniden yaşarsınız. Ya da sizde anısı olan bir kokuyu duyduğunuzda düşüncenizin adeta oraya, o olaya ya da o kişiye ışınlandığı, o anları size hatırlattığı olmaz mı hiç?

Anıların kokusu olur mu demeyin, olur, vallahi olur. Bazen kokuları hafızamıza depolar, unuttuk sanırız. Ama kokular öyle güzel saklanmışlardır ki, anılarınızı bir anda çıkarıp getiriverirler aklınıza, hatta o kadar canlıdır ki “sanki ben bu anı daha önce yaşamıştım” bile diyebilirsiniz. Haydi, çağırın güzel anılarınızı! Bırakın gelsinler, emin olun tüm anılar kokusuyla beraber saklanmıştır. O yüzden her anınızı, kokusunu içinize çeke çeke yaşayıp, biriktirin.

Bir an gelir denizin kokusu, bir çiçeğin kokusu, bir parfüm kokusu, pastaneden yayılan çöreklerin kokusu, kahve kokusu ve daha binlercesi size güzel anılar sunabilir. Hayatın kokusunu içinize çekin. İçinize çektiğiniz kokuların size hep güzel anılar getirmesini diliyorum. Hayatınız da, kokusu da güzel olsun.

 

Sevgilerimle,

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.