Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C
Per 22°C

HIRVATİSTAN’DAN GELEN ÖĞRENCİLER GAZETEMİZDE STAJ YAPTI

HIRVATİSTAN’DAN GELEN ÖĞRENCİLER  GAZETEMİZDE STAJ YAPTI
REKLAM ALANI
Şubat 24, 2024 12:14 pm
129
A+
A-

Dalaman ilçesinde, Hırvatistan’ın Osijek şehrinde yer alan Ruđerica Osijek Teknik Lisesi Grafik Tasarım ve Baskı Teknikleri bölümü öğrencileri Erasmus Plus öğrenci değişim programıyla 10 gün süren staj yaptılar.
İki grafik tasarım ve baskı teknikleri öğretmeni, 10 bölüm öğrencisi kendi ülkelerindeki edindiği bilgileri Türkiye’de işletmelerde deneyimleme fırsatı buldu. Öğrenciler staj süresince hem meslek deneyimi yaşadılar hem de Dalaman’ı tanıma fırsatı buldular. Dalaman’da matbaa, gazete, reklam ve grafik tasarım konularında faaliyet gösteren beş farklı firmada öğrenciler staj yaptı.
Hırvatistan’ın Osijek şehrinde yer alan Ruđerica Osijek Teknik Lisesi’nden Erasmus Plus projesiyle Dalaman’a geldiklerini belirten Grafik Tasarım ve Baskı Teknikleri öğretmeni Dınko Blažević şunları kaydetti: “Dalaman’da Erasmus projesi kapsamında burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Buradaki baskı ve tasarım konusundaki işletmeler çok güzel ve bizlere, öğrencilere yaklaşımları harika oldu. Bizler için yeni ve çok güzel bir deneyim oldu. Bizler de sizleri Hırvatistan’da ağırlamak isteriz”

1 2 - HIRVATİSTAN'DAN GELEN ÖĞRENCİLER GAZETEMİZDE STAJ YAPTI
Grafik Tasarım ve Baskı Teknikleri Bölümü öğrencisi Karlo Ružić, “tasarımdan baskı aşamasına kadar okulda öğrendiğimiz teorik ve pratik bilgileri burada Türkiye’de Dalaman’da bu öğrenci değişim programı ile uygulamak bizim için çok güzel bir deneyim oldu. Türkiye’deki insanların sıcak yaklaşımı burada bizi hiç yabancı hissettirmedi”dedi.
Grafik Tasarım ve Baskı Teknikleri Bölümü öğrencisi Leona Jeremıć, “okulda öğrendiğimiz bilgileri Türkiye’deki işletmede uyguladık. Tıpkı bir çalışan gibi müşterilerle birebir ilgilenip baskı sürecini de deneyimledim”dedi.

1 1 - HIRVATİSTAN'DAN GELEN ÖĞRENCİLER GAZETEMİZDE STAJ YAPTI
Dalaman Gazetesi çalışanı Güngör Çoban,
“Hırvatistan’dan gelen öğrencilere iş birliği çerçevesinde gazete ve matbaamızda uyguladığımız çalışma düzenimizi önce grafik tasarım olarak bilgisayar ortamında, ardından farklı baskı teknolojilerini dijital ve ofset baskı tekniklerini anlattık onlara gösterdik. Öğrenciler çok memnun kaldıklarını belirttiler. Hepsine teşekkür ediyorum, tekrar bekliyorum, okul hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.
-Güngör Çoban

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.