Dolar 32,5223
Euro 34,8741
Altın 2.443,30
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 22°C

HORTUM SONRASI BELEDİYE EKİPLERİ HUMMALI ÇALIŞMA BAŞLATTI

HORTUM SONRASI BELEDİYE EKİPLERİ HUMMALI ÇALIŞMA BAŞLATTI
REKLAM ALANI
Kasım 27, 2023 12:22 pm
205
A+
A-

HORTUM SONRASI BELEDİYE EKİPLERİ HUMMALI ÇALIŞMA BAŞLATTI

Dalaman’da sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve dolu yağışının ardından çıkan hortum yaşamı olumsuz etkiledi.

Dalaman Merkez Mahallesi ve Ege Mahallesi ile Karaçalı Mahallelerinde araç, ev işyeri ve tarım arazilerine zarar ve yaklaşık 5 dakika süren hortum maddi hasar oluşturdu.

444 - HORTUM SONRASI BELEDİYE EKİPLERİ HUMMALI ÇALIŞMA BAŞLATTI

İşyerlerinin cam vitrinleri, tente ve gölgeliklerini yerinden kopartarak fırlatan hortumda büyük hasarlar meydana geldi. Elektrik direklerinde meydana gelen devrilmeler sonucu elektrik dağıtım firmasının ekipleri elektriği keserek hasar tespit çalışması başlattı. Yollara devrilen direklerin kaldırılması için belediye görevlileri hummalı çalışmaları sürdürdü. Bir evin bahçesinde bulunan yaklaşık 6 metre uzunluğundaki garaj tentesi ve demir aksamları hortumda uçup iki sokak ötedeki yola düştü. Aynı evin önünde yer alan elektrik direği devrildi.

45444 - HORTUM SONRASI BELEDİYE EKİPLERİ HUMMALI ÇALIŞMA BAŞLATTI

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri de zarar gören yerlerde hasar tespit çalışmalarını sürdürüyorlar.

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, “ilk belirlemelere göre 15 aracın camlarında  ve kaportalarında hasar meydana gelmiştir. Söğütlüyurt, Ege ve Merkez Mahallemizde bazı evlerde çatı uçması, birçok evin dış cephelerinde ve kiremitlerinde hasar meydana gelmiştir.” dedi.

KMJM - HORTUM SONRASI BELEDİYE EKİPLERİ HUMMALI ÇALIŞMA BAŞLATTI

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri de zarar gören yerlerde hasar tespit çalışmalarını sürdürdüler. Yaşadığımız afetle ilgili can kaybının olmaması bizleri sevindirdi. Vatandaşlarımızın maddi zararları var, belediye olarak olayın hemen ardından tüm ekiplerimizle yıkılan ağaçların kaldırılması, kesilmesi gereken ağaçlarında kesilmesini sağladık. Hepimize geçmiş olsun” diye konuştu.

KYMKM - HORTUM SONRASI BELEDİYE EKİPLERİ HUMMALI ÇALIŞMA BAŞLATTI

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, AK Parti ilçe başkanı Şefik Oğuz ve MHP ilçe Başkanı Fatih Avcı zarar gören vatandaşları ziyaret ettiler.  Dalaman Anaokulu’nda hortum sonrası zarar gören okul binası tadilat edildi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.