Dolar 32,5346
Euro 34,9863
Altın 2.440,42
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

İkra bebek dünyaya gelmeden ailesini kurtardı

İkra bebek dünyaya gelmeden ailesini kurtardı
REKLAM ALANI
Şubat 11, 2023 7:36 pm | Son Güncellenme: Şubat 11, 2023 7:37 pm
579
A+
A-
Anne Zahide Çitçi, “hamileliğimden dolayı rahatsızdım, bu yüzden depremden önce de uyumuyorduk”
“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay Hassa’da ağır hasar alan evlerinden çıkan ve Muğla’ya gelen hamile kadın, Köyceğiz Devlet Hastanesinde doğum yaptı.
Zahide ve Güneydoğu gazisi Mehmet Çitçi çifti, yaşadıkları felaket sonrasında Köyceğiz’deki ailelerinin yanına sığındı.
20230211 123714 - İkra bebek dünyaya gelmeden ailesini kurtardı
Doğum zamanı gelen 36 haftalık Çitçi, Köyceğiz Devlet Hastanesi’nde normal doğumla bir kız bebek dünyaya getirdi. Aile ilk bebeklerine İkra ismini verdi.
Çitçi ailesini ve İkra bebeği Köyceğiz Devlet Hastanesi’nde Kaymakam Mustafa Maslak, Belediye Başkanı Kamil Ceylan, İlçe Sağlık Müdürü Oğuz Cengizhanoğlu, Soysal Hizmet Müdürü Abdullah Gümüş, Hastane Başhekimi Abdurrahman Kül ziyaret etti.
Aileyi hastanede ziyaret eden Kaymakam Mustafa Maslak ve Belediye Başkanı Kamil Ceylan, İkra’ya altın takarak uzun ömür dilediler.
Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, “Acımız büyük o anlamda öncelikle deprem bölgesindeki vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet dileklerimizi iletiyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İkra bebeğimiz dünyaya geldi. Bu acının içerisinde hakikaten hepimize umut oldu. Allah analı babalı büyütsün inşallah. İnşallah deprem bölgesinden de gelecek hayırlı güzel haberleri hep beraber bekliyoruz” dedi.
Köyceğiz Devlet Hastanesi Doğum Servisinde tedavisi devam eden Zahide Çitçi, yaşadıklarını anlattı.
Zahide Çitçi, bebeğin 36 haftalık olduğunu, 37’nci haftasını beklediklerini ama doğumun gerçekleştiğini söyledi.
-Dünyaya gelmeden ailesini kurtardı…
Zahide Çitçi, “Aslında çok kötü bir gündü, çok kötü sarsıntı oldu. Saat 4’ü çeyrek geçiyordu sanırım. Ben gebelikten dolayı biraz geceleri rahatsızlanıyordum, uyuyamıyordum. Biz o an eşimle uyumuyorduk aslında Allah’tan. Sarsıntıyı sanırım ilk biz hissettik. Eşim deprem oluyor dedi. Hemen balkona çık dedi, kendisi balkondan atladı, sen de atlaman lazım dedi. Ben gebelikten dolayı çocuğa bir şey olur diye atlamak istemedim. Belki dedim geçer, ama çok şiddetliydi geçmedi. İkinci sarsıntı olunca ben de atlamak zorunda kaldım. Eşimin üstüne atladım. Çok şiddetli sarsıntılar oluyordu. Ben artık şuurumu falan kaybetmiştim zaten. Kıyamet kopuyor dedim herhalde artık. Önümde 2 metrelik bir dere vardı, dereye düştüm. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Eşim falan atlamış, iki kişiyle, üç kişiyle beni çıkartmışlar oradan. Her yer karanlık, yağmur, çok soğuk, aşırı soğuk vardı zaten. Evimiz zaten ondan sonra çöktü, bizim yanımızdaki binalar çöktü” dedi.
-İyi ki gelmişim, teşekkür ediyorum
Depremin ardından 3-4 gün dışarıda kaldıklarını anlatan Çitçi, “Ailece çadırda kaldık ama gebelik olunca da çok zordu. Köyceğiz’e ailemin yanına gelmek zorunda kaldım. Babam ve kardeşim orada kaldılar, yardım ediyorlar. Aslında daha doğum için gün vardı, 36 haftalık 37’yi bekliyorduk biz yine. Ama buraya gelince zaten 1 gün sonrasına doğumum oldu. Çok şükür iyi ki gelmişim, iyi ki bir fırsatım oldu geldim. Çok teşekkür ederim herkese çok yardımda bulundular. Beni ayakta tutan tek şey o oldu. Burada çok iyiyiz, Allah razı olsun herkesten, Allah devletimize zeval vermesin” diye konuştu.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.