Dolar 32,5418
Euro 34,9429
Altın 2.426,49
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C

“İSTANBUL’U HAYALLERİN ÖTESİNDE NOKTAYA TAŞIDIK”

“İSTANBUL’U HAYALLERİN ÖTESİNDE NOKTAYA TAŞIDIK”
REKLAM ALANI
Ocak 13, 2023 5:02 pm | Son Güncellenme: Ocak 13, 2023 5:03 pm
558
A+
A-

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, dünyanın en teknolojik ve modern kent içi raylı sistem projelerini bir bir hayata geçirdiklerini belirtti. Yaklaşık 96 kilometrelik 6 hatta İstanbul için çalıştıklarını anlatan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattı yanı sıra; Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören- Bağcılar Kirazlı Metro hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Kazlıçeşme – Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Altunizade – Ferah Mahallesi- Çamlıca Camii – Bosna Bulvarı Metro Hattı projeleridir. Bu hatlarımızı tamamlayarak, 284,3 kilometre olan İstanbul’un raylı sistem ağını 380,2 kilometreye yükseltiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.   

0x0 metro duraklari isimleri 2022 istanbul metro duraklari sefer saatleri ve istasyon haritasi 1642959469838 - "İSTANBUL’U HAYALLERİN ÖTESİNDE NOKTAYA TAŞIDIK"

BELKİ PROJELERİMİZİ KULLANINCA, ÖRNEK ALIRLAR

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattını, 9 gün sonra, 22 Ocak 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile hizmete açacaklarını duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Başta İstanbulluların olmak üzere ve dünyanın hizmetine sunuyoruz. İstanbul ile dev bir eseri ve muhteşem bir hizmeti daha buluşturmanın mutluluğu ve gururu içindeyiz. İstanbul’daki Metrolarımızın yanı sıra; Ankara’da AKM-Gar-Kızılay Metrosunu, Kayseri’de; Anafartalar- HT Tramvay Hattı’nı da çok yakında dört başı mamur bir şekilde açıyoruz. Bir eser, bir hizmet millete sunulacaksa, açılışı yapılıyorsa tam yapılır. Millete saygı da siyasi ahlak da bunu gerektirir. Birileri bugüne kadar bunu öğrenememiş, belki projelerimizi kullanınca, örnek alırlar, metro hattı nasıl hizmete açılır öğrenirler. Şehirler büyüyor, nüfus artıyor, üretim, ticaret, turizm gelişiyor. Tabii bunun sonunda ulaşımı ferahlatacak, kolaylaştıracak ve hızlandıracak çözümlere ihtiyaç da artıyor. İşte bu noktada metro ve tramvay gibi raylı sistemler öne çıkıyorlar. O nedenle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, özellikle büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşamının kabusa dönüşmemesi ve trafik keşmekeşinin yaşanmaması için çok önemli kent içi raylı sistem projelerini ülkemize kazandırmak için aralıksız çalışıyoruz” dedi.

 

İSTANBUL’U HAYALLERİN ÖTESİNDE BAMBAŞKA BİR NOKTAYA TAŞIDIK

20 yıldır neyin sözünü verdilerse yaptıklarını dile getiren Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Devlet aklıyla ortaya koyduğumuz planlamalarımız ışığında, milletimize en iyisini, en doğrusunu sunmak için canla başla çalıştık. Çok şükür, milletimiz de bizden teveccühünü esirgemedi. Yaptığımız işler, ülkemize kazandırdığımız başarılar, milletimiz için gurur kaynağı oldu. İstanbullular kendilerine fayda sağlayacak projeleri yakından takip ediyor. Milletimiz, suyu getirenin de testiyi kıranın da kim olduğunu gayet iyi biliyor. Biz ülkemizi ve İstanbul’u geleceğe taşıyacak mega projeleri hayata geçiriyoruz. Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Çamlıca Kulesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı ve metro projelerimiz gibi tüm dünyanın gıptayla baktığı projeler ile İstanbul’u hayallerin ötesinde bambaşka bir noktaya taşıdık. Biz, bu dev eserler ve simge yapılar ile İstanbul’u çok kıymetli bir marka şehre dönüştürdük. İstanbulluların yaşam kalitesini yükselttik. Biz, her zaman İstanbul ve İstanbulluların yanında ve yakınındayız. Kimsenin şüphesi olmasın İstanbul’a hizmet aşkımız asla bitmeyecek ve İstanbul’u geleceğe taşıyacak proje ve yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.