Dolar 32,5681
Euro 35,0219
Altın 2.427,05
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C
REKLAM ALANI
Kasım 7, 2017 7:29 am
3.168
A+
A-

Kaç Alper ölmesi gerekiyor…

MSKÜ, Ortaca Meslek Yüksekokulu 1. Sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Alper Karadağ’ın, Ortaca’da okulundan şehir merkezine yaya olarak giderken alkollü sürücünün çarparak ölümüne neden olduğu yol kazalara davetiye çıkarıyor.

Hiçbir trafik güvenliğinin yer almadığı her gün yüzlerce üniversite öğrencisinin gelip gittiği 1,5 kilometrelik yolda ölümlü, yaralamalı ve maddi kazalar yaşandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanı içerisinde yer alan Ortaca Meslek Yüksekokulu ile Ortaca şehir merkezine kadar olan yaklaşık 1,5 kilometrelik yolda herhangi bir çalışma yapılmadı.

-Atatürk bulvarı ile birlikte yapılacaktı

Muğla Büyükşehir Belediyesi,  Ortaca’nın en işlek bulvarı olan Fethiye kavşağından-Ekşiliyurt mahallesi girişine kadar olan Atatürk Bulvarındaki 6.5 milyon liraya mal olacak 3,5 kilometrelik yolu 2 etapta yapmayı planladı. 4 ayda tamamlanması planlanan yolun bin 600 metrelik ilk etabı yaklaşık 10 ayda kısmi olarak tamamlanabildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacağı bildirilen İkinci etabın ne zaman başlayacağı ise belli değil.

 

-Ne kaldırım var, ne de aydınlatma

 

Alper Karadağ’ın 2 yıl önce Ortaca’ya okumak için geldiğini, yaşasaydı şimdi mezun olacağını söyleyen arkadaşları, “aynı tehlikeyi bizlerde yaşıyoruz. Hiçbir kaldırım, aydınlatma, trafik çizgisinin yer almadığı bu yolda can güvenliğimiz yok. Alper arkadaşımızın ölümünün üzerinden 2 yıl geçti, hala ders çıkaran yok. Daha kaç Alper ölmesi gerekiyor, kaç aile bu acıları yaşasın ki bu yolda düzenleme yapılsın. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan bu yolun bir an önce yapılmasını, caddenin ismine de Alper Karadağ arkadaşımızın isminin verilerek yaşatılmasını istiyoruz” dediler.

 

-Aile peşini bırakmadı

Ortaca’da 12 Ekim 2015 günü akşam saatlerinde okuldan şehir merkezine giderken (MSKÜ) Ortaca Meslek Yüksekokulu 1. Sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Alper Karadağ’a çarptıktan sonra olay yerinden kaçan otomobilin alkollü sürücüsü 53 yaşındaki Ahmet Demir, ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerince yakalanmış, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış, 40 gün cezaevinde yattıktan sonra çıkarıldığı ilk mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Olayın peşini bırakmayan aile hukuk mücadelesine devam etti. Ahmet Demir’in, “eylemi bilinçli taksirle gerçekleştirdiği” gerekçesiyle 5 yıl 4 ay hapis cezası, ehliyetine 3 yıl süre ile el konularak cezaevine gönderilmişti. 17 yaşındaki üniversite öğrencisi Karadağ, Antalya Devlet hastanesi yoğun bakım ünitesinde 4 gün sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetmişti.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.