Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 24°C

KARAKUŞ, AÇILIŞTA YAPTIKLARINI VE YAPACAKLARINI ANLATTI

KARAKUŞ, AÇILIŞTA YAPTIKLARINI VE YAPACAKLARINI ANLATTI
REKLAM ALANI
Mart 8, 2024 10:40 am | Son Güncellenme: Mart 8, 2024 11:16 am
195
A+
A-

KARAKUŞ, AÇILIŞTA YAPTIKLARINI VE YAPACAKLARINI ANLATTI

Cumhur İttifakı Dalaman Belediye Başkan adayı Muhammet Karakuş’un Seçim koordinasyon merkezi açılışı gerçekleşti.  Gerçekleşen açılışa ; AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, Ortaca belediye başkanı Alim Uzundemir, Partililer ve vatandaşlar katıldı.

IMG 5940 - KARAKUŞ, AÇILIŞTA YAPTIKLARINI VE YAPACAKLARINI ANLATTI

Dalaman Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Muhammet Karakuş, seçildiğinde yapacaklarını duyurdu. Karakuş, ilçeye Millet Bahçesi ve meydan projesini hayata geçireceklerini belirterek “Meclisimle beraber bize izin verin. Biz Dalaman’ın çehresini değiştirmeye hazırız.” dedi.

Dalaman Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Muhammet Karakuş, seçim programı kapsamında yaptığı konuşmada 2019’da 30 milyon olan belediye bütçesini 420 milyona çıkardıklarını belirterek bir 5 yıl için daha seçmenlerden destek istedi.

IMG 5924 - KARAKUŞ, AÇILIŞTA YAPTIKLARINI VE YAPACAKLARINI ANLATTI

Karakuş’un konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Biz milletimize nasıl hizmet edebiliriz, bunun için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Biz millete hizmet etmeye, hizmetkâr olmaya geldik. Sokakta herkes bir evrak bastırmış, ben şunu, bunu yapacağım diye. Bir ticarethaneyi bile açarken bir sermaye gerekiyor. Bizim Dalaman Belediyemize bu ay gelen para 9 milyon TL. Benim mesai arkadaşlarıma ödediğim para 17 milyon TL. Bunlar, ‘belediye gelen parayla hizmet edeceğim’ diyor. Böyle bir dünya yok. Biz vaktimizin çoğunu Ankara’da mücadele ettik. 2019 yılında 30 milyon olan bütçemizi 420 milyon yaptık. Bu can bu bedende olduğu sürece ben Dalaman’a hizmet etmeye varım.”

 

IMG 5964 - KARAKUŞ, AÇILIŞTA YAPTIKLARINI VE YAPACAKLARINI ANLATTI

Karakuş,  Dalaman’a hizmet etmek için mücadele ettiğini ve etmeye devam edeceğini kaydetti ve ekledi: “Yeter ki milletin iradesi Muhammet Karakuş desin.”

YAPTIKLARI PROJELERİ ANLATTI

Karakuş, Dalaman’a yaptığı hizmetlerin bazılarına da değinerek şöyle sıraladı:  “Geçici hayvan barınağı. Büyükşehirden sonra tek ruhsatlı barınak bizde. Hayvan sevgisini ne kadar önemli olduğunu bu yaptıklarımızla göstermiş olduk. Barınağa giden 3 kilometre yolu asfalt yaptık. Atatürk Köprü’müzü giden yolu sıcak asfalt yaptık. Narlı yolu vardı. Göreve geldiğimizde Büyükşehir’e yazı yazdık. 12 kilometre olan yolu belediye ile takas edelim dedik. Karayollarına yazdık. Ama 12 kilometre yolu hiç kimse sahiplenmedi. Normalde büyükşehir yolu olması gerekiyor. Ancak yapılmadı. Biz Dalaman Belediyesi olarak asfaltladık.

IMG 5972 - KARAKUŞ, AÇILIŞTA YAPTIKLARINI VE YAPACAKLARINI ANLATTI

KİLLE KOYU KİRALANDI VE YOL ASFATLI DÖKÜLDÜ

Günlüklük Mesire alanı. Burası Günlüklük ormanları koruma altında. Bu alanı mesire alanı yaptık. Daha sonra projesini yaptık. Bunlar kolay olmuyor. Zamanla oluyor. Kille Koyu’nun kiralamasını yaptık. Kafe ve restoran ve çocuk oyun parklarıyla birlikte hayata geçirdik. Vatandaştan şikayet şuydu. Bu yol niye yapılmadı? Önce elektrik hattı geçirilmesi gerekiyor. Elektrik hattını Kille Koyu’muza indirdik. Daha sonra vatandaşın daha rahat gitmesi için asfaltımızı döktük.  Şehit Mehmetçik Parkımızın daha önce kiraya verilmiş, ödemesi alınamamış, bir takım sıkıntılar yaşanmış. Bizde kiraya verdik. Şikayet var. Kirayı iptal ettik. Dalaman Belediyesi’ne aldık. Halkın hizmetine sunduk.

MİLLET BAHÇESİ PROJESİ

Kayacık Sahilimizde gerekli tadilatları yaptık. Dalaman halkının hizmetine sunduk. Fakat burada vekilimizin, il başkanımın ve meclis üyelerimizin beklediği proje Millet Bahçesi projesi idi. Proje bitti. TOKİ’de ihalesi bekleniyor. Koruma imar planını yaptık. Muğla Büyükşehir koruma planına itiraz etti. Tam 6 ay. Depremden dolayı bakanla görüştük. Aynen şunu söyledi. Bakın deprem bölgesinde açıkta yatan insanlar var dedi. Ancak 2024 yılında ihalesini yapacağız sözünü de verdi. Dalaman’a hayırlı olsun.

GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ BAŞARILDI

Geri Dönüşüm projesi var. Biz bunu Dalaman’da başardık. İlk ayağı olan atık getirme merkezini kurduk. Sıfır atık sertifikasını alan 13 ilçe arasında tek belediye Dalaman Belediyesi’dir. Tabi bu işleri yaparken araç gereç lazım. 2019 günden bu güne kadar Dalaman Belediyesi’ne 30 araç kazandırdım. Bunun yüzde 90’ı hibedir.

GENÇLİK MERKEZİ SEÇİMDEN ÖNCE AÇILACAK

Hürriyet Mahallesi’ndeki kapalı spor salonu için geldiğimiz gün buranın tadilatı için 10 milyon TL ödenek ayırttık. 8 adet ilimizde bulunmayan toprak tenis kort kazandırdık. Uluslararası turnuva yapılacak kapasitede. Halı sahamızı yaptık. Gençlik merkezi projemizi çizdirdik. İhalesi yapıldı. Seçimden öncede gençlik merkezimizi açacağız. 9 mahallede ihale yaptık. Çok amaçlı spor salonu için. 4 tanesi bitti. 9 mahallede çok amaçlı salonu vatandaşların hizmetine sunacağız.”

KÜÇÜK ŞEYLERİ ANLATMIYORUM

Karakuş, programda küçük şeyleri anlatmadığını belirterek, şöyle devam etti: “Biz bazı belediye başkanları gibi sosyal medyada bile yayınlamıyoruz. Çünkü bizim bir ayrılacağımız var. Asfalt dökmek için ne gerekiyor. Malzeme gerekiyor. Bunun temini dışarıdan yapıyorduk. Bizimde bir taş ocağımız oldu. İzinleri bitti açıldı. Çoğu malzememizi buradan alıyoruz. Önümüzdeki günlerde taş kırma makinemizde sanayiden buraya taşıyacağız.

HÜKÜMET KONAĞI HAZİRANDA TESLİM EDİLECEK

Hürriyet mahallesine bir inşaat devam ediyor. Hükümet Konağı projemiz. Ben o dönem ilçe başkanı idim. Soylu’ya gittik. Gereğini yapın, projeyi hazırlayın dedi. İlçe başkan iken başladım. Süreç kolay olmadı. Uzun süreç sonunda hükümet konağı ihalesini yaptık. Haziran ayı itibariyle hükümet konağımızın da teslimi yapılacak.

KÜLTÜREL MİRASLAR

Dalaman’da öyle kültürel miraslar var ki 40 yıldır dokunulmamış. Şerefler Mahallesi’ne kazı çalışması başlatıldı. Kültürel miraslar hayata geçiriliyor. Kazılarımız biz görevde olduğumuz sürece devam edecek.

107 DÖNÜM ARAZİ KAZANDIRILDI

Dalaman Belediyesi’ne 107 dönüm Dereköy Mahallesi’nde arazi kazandırdık. Buraya ne olur. Üniversite okuyanlar için yurtlar, okullar, çok farklı şeyler yapılabilir. Şehit Mehmetçik Parkımızın yanında 500 metre kare ihale çıkan yeri, ihaleden aldık. Dalaman Belediyesi’ne kazandırdık.”

SEÇİLİNCE YAPACAKLARINI SIRALADI

Belediye Başkanı Karakuş, konuşmasının sonunda yapacakları projelerden bazılarını değindi. Karakuş, şunları kaydetti: “Dalaman’a yakışır bir meydan projesini çizdirdik. Revizyon planına koydurduk. Hayırlı olsun. Otopark sorununu unutmadık. Bunun altına otoparkı yerleştirdik.

Dalaman Belediyesi’nin böyle binası mı olur şikayeti vardı. Biz de çalışma yaptık. Dalaman’ın en güzel neresine yaparız diye. Eski SSK hastanesi olduğu alanı Dalaman Hizmet Binası imar planına işlettik 10 metre kare Pazar yeri projemizi hazır. Dalaman’a hayırlı olsun. Büyükşehir ile birlikte yeni tarıma dayalı ihtisas bölgesi. Böyle bir projeyi büyükşehir ile beraber yapmaya karar verdik. İnşallah Muğla Cumhur İttifakı’nın olur. Büyükşehir ile hayata geçiririz.”

Karakuş, konuşmasını, “Dalaman’da bize beş yıl daha meclisimle beraber izin verin. Biz, Dalaman’ın çehresini değiştirmeye hazırız.” ifadeleriyle bitirdi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.