Dolar 32,4480
Euro 34,7930
Altın 2.443,10
BİST 9.950,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 23°C

“KIBRIS SEYAHATI VE İZLENİMLERİM”

“KIBRIS SEYAHATI VE İZLENİMLERİM”
REKLAM ALANI
Ocak 20, 2023 11:57 am
2.026
A+
A-

ORTACA’DA DAYDALA turizmin tertiplediği turla Kıbrıs’a 3 günlük seyahatim oldu. Kıbrıs’ta bulunan kızımı bu vesile ile görme fırsatım oldu. He yıl giderim. Orada bulunduğumuz 3 gün boyunca devamlı yağmur yağdı Biz gitmeden önce uzun süreden beri yağmur olmadığını, ekinlerin kuruduğunu söylediler. Bizim adaya uğur getirdiğimizi öğrenince memnun olduk. Kaldığımız otel oldukça büyük ,deniz kıyısında tam teşekküllü idi. Türkiye’den giden bizim turda 24 kişi vardı. Devamlı yağmur şehir içi gezisine engel oldu. İlk defa gidenler bir çok yeri gezemediler. Ben daha önce her yerini görmüştüm. Girne’de kaldık. Girne büyük bir merkez, adeta Kıbrıs’ın can damarı. Büyük oteller burada , hayat oldukça canlı ve hareketli. Her ülkeden insan mevcut. Güney kesimden Rumlar buraya rahatça girip çıkıyorlar. Otellerin kumarhaneleri oldukça dolu, genelde kumar oynamak için gelen insan sayısı fazla. Üniversitede bulunan oğlumla beraberdik. Kaldığımız otelin kumarhanesini görmek için şöyle bir bakalım dedik. Çok büyük bir mekan, her çeşit kumar makinesi ve hepsi dolu. Genelde kadın müşteriler daha çok rağbet ediyor. Bir tarafta oyun oynamak için dolar veya euro bozduranlar sıraya girmiş, kart alıyorlar. Çok önemli miktarda para döndüğünü anlıyorsunuz. Büyük ortamda korkunç sigara kokusu vardı. Biz alışamadığımız için 15 dakika kadar etrafı gördükten sonra ayrıldık.
Ercan hava alanı yeterli, zaten Türkiye’nin haricinde uçuşlar yok. Her gün Türkiye’den Kıbrıs’a İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’dan uçuşlar mevcut. Pegasus modern uçaklarla ada’ya ve ada’dan Türkiye’ye seferler yapıyor. Bu çok önemli .
Adanın gelir kaynaklarından an önemlisi kumarhaneye dayalı turizm ve ardından üniversiteler. Öğrenci sayısı fazla , dünyanın pek çok yerinden öğrenci mevcut. Türk öğrencilerin sayısı da oldukça fazla. Kıbrıs balı meşhur , ancak dışarı satışı yok. Narenciye oldukça önemli bir potansiyel, satışı yok. Ellerinde kalıyor, ancak iç tüketime verilebildiği kadar gidiyor.
10 yıl kadar önce gittiğimde yollar çok bozuktu, yeterli değildi. Bu defa çevre yolları yapılmış ve ulaşımın rahat olduğunu gördüm. Yolları yapan Türkiye, bunu inkar etmiyorlar.
SİYASET ORTAMI NASIL
Siyasi ortam maalesef iyi değil, tüm dünya Güney Kıbrıs’ın yanında İki ayrı devlet olma şansı yok, Federasyon olsun diyorlar, Rumlar bu görüşte Türklere eşit hak vermek istemiyorlar. Kıbrıs’ın hükümeti aynen bizde olduğu gibi istikrarsız ve Türkiye’ye bağımlı olmak zorunda. Sonuç ne olacak, henüz karanlık. Oysa potansiyeli yüksek bir ada, turizm bile kalkınma için yeterli. Ancak otellerin haricinde her yer bakir ve işlemiyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.