Dolar 32,5496
Euro 34,9912
Altın 2.420,94
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C

KÖYCEĞİZ KÜREK MİLLİ TAKIMLARININ GÖZDESİ…

KÖYCEĞİZ KÜREK MİLLİ TAKIMLARININ GÖZDESİ…
REKLAM ALANI
Şubat 23, 2022 4:40 pm | Son Güncellenme: Şubat 23, 2022 4:41 pm
1.245
A+
A-

KÖYCEĞİZ KÜREK MİLLİ TAKIMLARININ GÖZDESİ…

thumbnail DSC 8121

Kürek Milli Takımı ve spor kulüplerinin hazırlık kampları Köyceğiz’de devam ediyor. Kürek ve kano takımları kış kampı için Sakin şehir Köyceğiz’i tercih ediyor.

Kürekçiler Köyceğiz su sporları merkezindeki bin ve 2 bin metrelik parkurlarda ve tekne trafiğinin olmadığı Köyceğiz gölünde günde çift antrenman yapıyor.

Olimpiyat hedefiyle kamp çalışmalarını sürdüren Kürek Milli Takımı, Yunanistan’da yapılacak hazırlık yarışlarında iyi bir performans sergilemek istiyor.

thumbnail DSC 8225

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, yaptığı açıklamada, kürekte hedeflerinin her zaman olimpiyat olduğunu söyledi.

Gençlere daha sağlıklı, daha güzel, ahlaklı ve düzgün bir ortam sağlayabilmek için çaba gösterdiklerini belirten Ertürk, “Türk küreği olarak ilk olimpiyatlarda A finaller görmek, en az 6-7 sporcuyla orada ülkemizi temsil etmek ve madalya almak istiyoruz. Bunun için önümüzdeki hafta Yunanistan’da hazırlık yarışına katılacağız.” diye konuştu.

Daha sonra dünya kupaları, dünya şampiyonaları için çalışma yürüteceklerini anlatan Ertürk, sporcularına bu ağırlıkta hazırlayacaklarını bildirdi.

thumbnail 20220219 115349

-Salgında kürek sporuna ilgi arttı

Kürekte geçen sene çok başarılı bir sezon geçirdiklerini vurgulayan Erhan Ertürk, şunları kaydetti:

“Kürekte adım adım artık madalya seviyesine gelip madalyaları da toplamaya başlayınca ciddi bir ilgi oldu. Kızlarımızın 23 yaş altında dünya şampiyonu olmasıyla yoğun ilgi oldu. İnsanlar salgında spor yapmaya başladı çünkü herkes açık havada temastan uzak spor arıyordu. Kürek buna cevap veren spor oldu. Ciddi bir ilgi oldu, artık yoğun bir popülasyonumuz var. Buradan ne kadar başarılı sporcu çıkaracağımız önemli. Çünkü bu bir elek. Yani eleğimiz ne kadar büyük olursa siz o ekibi oluşturabiliyorsunuz. Biz işte bu eleğimizi büyütmek, daha çok bütün ülkeye yayılmak, ülkedeki bütün çocukların bu sporu duymasını sağlamak için çalışıyoruz. “

“Köyceğiz Gölü’nde antrenman koşullarına çok uygun”

Ertürk, Köyceğiz Gölü’nün son yıllarda özellikle milli takımın uzun süre kamp yaptığı bir merkez haline geldiğini dile getirdi.

Bölgenin özellikle kış kampları için çok uygun olduğuna işaret eden Ertürk, “Hava şartları ve göl suyunun uygun olması nedeniyle sporcular burada çok rahat çalışma yürütüyor. Geçen sene buraya 10’un üzerinde ülke geldi. Rusya buradaki kamp çalışmalarıyla çok büyük başarılar elde etti. Antrenman koşulları olarak Köyceğiz çok uygun. Bizimki doğa sporu olduğu için burası da muhteşem bir doğa. Biz de yurt dışındaki bağlantılarımızla görüşerek buraya federasyonların gelmelerini sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.