Dolar 32,5452
Euro 34,9826
Altın 2.431,11
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Köyceğiz’de yangından etkilenen üreticilere besi yemi desteği

Köyceğiz’de yangından etkilenen üreticilere besi yemi desteği
REKLAM ALANI
Şubat 16, 2022 5:19 pm
2.543
A+
A-

Köyceğiz’de yangından etkilenen üreticilere besi yemi desteği

thumbnail DSC 8019

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Köyceğiz’de Temmuz 2021’de çıkan orman yangınından etkilenen üreticilere büyükbaş ve küçükbaş hayvan besi yemi desteği yapıldı.

thumbnail DSC 8010

Üreticilere Muğla genelinde bin ton saman, 830 ton da büyükbaş ve küçükbaş besi yemi olmak üzere bin 830 ton yem dağıtıldı.

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, yaptığı açıklamada, Muğla’da geçtiğimiz yıl çıkan yangılarda 60 bin hektara yakın ormanlık alan yandığını, bunun 15 bin dekarının da zeytin, meyve ve narenciye bahçelerinden oluşan tarımsal alan olduğunu söyledi.

Barış Saylak , “Yangından zarar gören 9 ilçedeki 57 kırsal mahalledeki etap projeleri çerçevesinde ilimizde yangından etkilenen büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerini mağdur etmemek adına bin tonu kaliteli kuru ot ve saman, 830 tonu da konsantre yem diye adlandırılan toplam bin 830 ton kesif yemleri üreticilerimize dağıtımını gerçekleştirdik.  Köyceğiz’de de 8 kırsal mahallemize 17 tır besi yemi dağıtımını bugün yaptık.” dedi.

thumbnail DSC 8019

Yangınlardan bu yana üreticilere dağıtılan 500 ton arı yemi, 186 ton arı keki ve diğer yardımlarla şu ana kadar bakanlığın 16 trilyon liralık bir bütçeyle üreticilere katkı sunduklarını ifade eden Saylak, “Onun ötesinde bu 9 ilçemizin 57 kırsal mahallesinde 21 milyon liralık etap projelerini hazırlamıştık. Bunun içinde 100 bin fide dağıtımı, alet ekipmanlar, aşı, 154 ton yem bitkisi tohumu ekilişi yaptırdık. Dolayısıyla devletimiz üreticilerimiz mağdur olmasın diye her türlü imkanı bizlere sundu. Biz de bunu adil ve adaletli bir şekilde üreticilerimizle buluşturmaya gayret ettik. Aynı zamanda 2 bin 225 civarındaki üreticimizin tarımsal zararlarıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı afet ödeneğinden gelen 17 milyon lirayı üreticilerimizin hesaplarına yatırmış bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 21 milyon liralık bir ödenek daha yine üreticilerimizin banka hesap numaralarına yatırılacak. Dolayısıyla daha (yangının) yılı olmadan birçok ilçemizde, ilimizde, mahallemizde üreticilerimizin yaralarını sarmış olacağız” diye konuştu.

thumbnail 20220215 114222

Köyceğiz Orman deposu alanında yapılan dağıtım törenine Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, Ziraat Odası Başkanları ve üreticiler katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.