Dolar 32,4539
Euro 34,7509
Altın 2.423,87
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 22°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Köyceğiz’deki Göl ve Akarsulara 318 bin Sazan bırakıldı

Köyceğiz’deki Göl ve Akarsulara 318 bin Sazan bırakıldı
REKLAM ALANI
Temmuz 29, 2023 10:57 am | Son Güncellenme: Temmuz 29, 2023 11:16 am
258
A+
A-

Köyceğiz’deki Göl ve Akarsulara 318 bin Sazan bırakıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Balıklandırma Çalışmaları” kapsamında Köyceğiz Gölü, Dalyan kanalı, Balcılar deresi ve Akköprü baraj gölüne toplamda 318 bin adet Sazan törenle bırakıldı.
Akdeniz Su Ürünleri Üretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde üretilen 318 bin adet sazan özel havuzda Köyceğiz’e getirildi.
Balıklar, Köyceğiz tekne barınağında ve Köyceğiz Gölü ile Dalyan Kanalının birleştiği iki ayrı noktada, Balcılar deresi ve Akköprü baraj gölüne suya bırakıldı.
Köyceğiz Gölü İskele mevkisinde düzenlenen törene Muğla Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Muhammet Sevinç, Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) Başkanı Arif Yalılı, Muğla Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personelleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Muhammet Sevinç, Köyceğiz’de 2016 yılından itibaren bakanlığın projesiyle, Akdeniz Su Ürünleri Üretim ve Araştırma Enstitüsü’nde üretimi yapılan ve doğal yollarla farklı tabi olmayan yollarla üretiminde sıkıntı yaşanan balık çeşitlerinin göl ve akarsulara salınım yaptıklarını söyledi.
Köyceğiz gölünde, Balcılar deresi ve Akköprü baraj gölünde toplamda 318 bin adet sazan balığını sularla buluşturduklarını ifade eden Muhammet Sevinç, “Su ürünleri insanlar için çok ciddi bir besin kaynağı. Ve farklı sebeplerden dolayı her geçen zaman üretimlerde birtakım sıkıntılar yaşanıyor. Bu iklimsel oluyor, farklı şekilde insanlardan ötürü kaynaklanan sebeplerden oluyor. Bizim bu etkinliğimiz hem bu sürdürülebilirliğin sağlıklı bir şekilde sağlanması hem de bir takım çevremizde insanların buna karşı hassasiyetlerin farkındalığın oluşturulmasına yönelik. Burada öğrencilerimiz başta olmak üzere vatandaşların da katılımıyla birlikte bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bugün yaptığımız gibi önümüzdeki süreçte, yıl içerisinde farklı belirlenen noktalarda balık salımı projemize devam edeceğiz” dedi.

tıklayınız

Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) Başkanı Arif Yalılı, “Köyceğiz Gölü dünyanın sayılı ayaklı göllerinden bir tanesi. Burada 12 saat deniz göle, 12 saat de göl denize akıyor. Bundan kaynaklı levrek, yayın, sazan, kefal gibi çok çeşitlilik arz eden bir ürünü var. Bunu biraz daha çoğaltıp bölge insanımıza, ülke insanımıza ucuz balık yedirebilmek amacıyla 2017 yılından bugüne kadar yaklaşık 1 milyon adet balık bıraktık. Her taraf balık oldu. Önümüzdeki yıllarda biraz da bunu çeşitlendirmeyi düşünüyoruz levrek atmaya yöneleceğiz. Bölgemize gelen insanlar balık merakı olanlar oltalarını atıp çok rahatlıkla, tabi olta balıkçılığının serbest olduğu bölgelerde rahatça avlanabiliyorlar” dedi.
Yalılı, Köyceğiz Gölü’ne yıllar önce yanlışlıkla bırakılan tatlı su levreği’nin çoğaldığını ve Köyceğiz Gölü’nde yumurtasını bırakan türlere zarar veren bir tür olduğu için azaltma konusunda da Tarım İl Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve DALKO işbirliği ile önümüzdeki günlerde bir çalışma yapacaklarını ifade etti.
Haber ve Fotoğraflar: Ömer Kundakçı – Gürcan Kundakçı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.