Dolar 32,4468
Euro 34,7861
Altın 2.441,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 23°C

Köyceğiz’deki orman yangınının sembol ismi Merve’nin hedefi ormancı olmak

Köyceğiz’deki orman yangınının sembol ismi Merve’nin hedefi ormancı olmak
REKLAM ALANI
Ekim 5, 2021 2:20 pm
1.335
A+
A-

Köyceğiz’deki orman yangınının sembol ismi Merve’nin hedefi ormancı olmak

Köyceğiz ilçesinde 29 Temmuz’da çıkan yangında ekiplere hortum taşıyarak yardım eden Merve Koçyiğit (19) yangınlardan çok etkilendiğini ve ormancı olarak daha aktif görev almak istediğini söyledi.

ae39375c 4cab 43d2 96b2 77e1c2dbb8f5

 

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 29 Temmuz’da başlayan orman yangını yaklaşık 16 gün sürmüş, yangında Ağla, Yeşilköy, Zeytinalanı, Pınar, Sazak, Çayhisar, Otmanlar, Çövenli mahallelerinin yer aldığı 12 bin 373 hektar alan etkilenmişti.
Yangın söndürme çalışmalarına orman yangın söndürme işçileri ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra TOMA’lar ve mahalle sakinleri ile gönüllülerde destek verdi.
Omzunda taşıdığı hortumla yangın söndürme çalışmalarına verdiği destekle gündeme gelen Merve Koçyiğit (19), Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü Zeytinalanı İlk Müdahale Ekipleriyle bir araya geldi.
Yangın söndürme ekipleriyle sohbet eden Koçyiğit, yangında yaşadıklarını paylaştı.
Babası gibi ormancı olmayı hedeflediğini belirten Koçyiğit, “Benim babam da bu işin içinde. Kaç gün uyumadığını, ayakta durduğunu anlatırdı. O gün yangının başladığı ilk günlerdi. Yangın evimize doğru geliyordu. Bizler de hem ekiplere yardım olsun hem de yangını söndürmek için koştuk, çaba gösterdik. Yangın rüzgarla birlikte yayılmaya başladığı sırada orada bulunanlar arazözün müdahale etmesini istediler. Arazözün o mesafeye gitmesi için toplanması gereken hortumu vardı. Onun dolanmasında zaman kaybı olmasın diye hep birlikte çekelim dediler. Biz de o yüzden omuzumuza alıp hortumu çektik.” dedi.
Yangın sonrası ekiplere teşekkür etmek için ziyaret ettiğini anlatan Koçyiğit, yangın söndürme çalışmalarının güçlüğünden bahsetti.
Ekiplerin bölgede çok iyi bir çalışma gerçekleştirdiğini ve birçok evi yanmaktan kurtardığını anlatan Koçyiğit, “Ekiplere çok teşekkür ediyorum. Çünkü onlar olmasaydı evimiz dahil her yer yanacaktı. Nefes alacağımız ormanı biraz da olsa kurtarabildik. Yani çok olmasa da bir şeyler yaptık. İnşallah böyle bir şeyi bir daha yaşamayız Canları pahasına doğayı ve bizi koruyan tüm itfaiyecilerin itfaiye haftasını kutluyorum ve teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Koçyiğit, “Bu fotoğrafım yayınlanmadan önce de babam gibi ormancı olmayı düşünmüştüm, bu fotoğrafla birlikte daha da istekli oldum. Üniversitede ormancılık okumayı düşünüyorum. Yani benim için yapılabilecek mesleklerden bir tanesi ormancılık diyebilirim.” ifadelerini kullandı.

– Dozer operatörü Kaplan: “Çok şükür ki devletimiz çok güçlü”

b0fdb43c 0776 4276 8f6f 9fcd10de80a1

 

Dalaman Orman İşletme Müdürlüğünde dozer operatörü olarak görev yapan Musa Kaplan ise Merve Koçyiğit’e ziyareti ve ekiplere verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
Bölgede bir doğal afet yaşandığını anlatan Kaplan, şöyle konuştu:
“Bu bir doğal afetti, tamamen kontrolden çıkmıştı. Çok şükür ki devletimiz çok güçlü, bütün imkanlarıyla bizim yanımızdaydı. Merve gibi diğer gönüllüler de sürekli bize yardımcı oldular, ellerinden gelen bütün yardımı gösterdiler. İnşallah bu tür acılar tekrarlanmaz. Bütün milletimize geçmiş olsun diyorum.”

Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü’nde arazöz operatörü olarak görev yapan Cengiz Uysal ise yangında Merve’nin canla başla çalışanlardan birisi olduğunu söyledi.

Köyceğiz’deki orman yangınında Ömer Kundakçı tarafından hortum taşırken fotoğrafı çekilen Merve Koçyiğit, “Hortum taşıyan kadınlar” olarak yangının sembol ismi olmuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.