Dolar 32,3330
Euro 35,1684
Altın 2.241,35
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C

 KÖYCEĞİZ’Lİ KÖYLÜLER İSYANDA

 KÖYCEĞİZ’Lİ KÖYLÜLER İSYANDA
REKLAM ALANI
Haziran 16, 2021 3:46 pm | Son Güncellenme: Haziran 16, 2021 3:47 pm
1.248
A+
A-

 KÖYCEĞİZ’Lİ KÖYLÜLER İSYANDA

Köyceğiz İlçesi Toparlar Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Hazine’ye ait iken ucuz konut üretme amacı ile TOKİ’ye devri yapılan yaklaşık 1 milyon 106 bin metrekare büyüklüğündeki alanda; TOKİ plan değişikliği yapmak sureti ile arsa üretti ve konut yapmadan bu arsaları açık artırmalı ihale yoluyla satışa çıkarınca köylüler isyan etti.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin hafta başında Köyceğiz ziyareti sırasında İlçe başkanı Hüseyin Erol ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyaretlerde köylülerin isyanına tanık olduklarını belirterek iktidarın vatandaşı değil rantı düşündüğünü söyledi.

Girgin, “arazileri bölgede yaşayan köylüler yıllardır ecrimisil ödeyip tarım ve zeytinlik, narenci olarak kullanıyordu. Köylülerin belirlenen ihale bedellerini ödeme imkanlarının olmadığını, bölgede büyük bir rant söz konusu olduğunu” söyleyerek duruma tepki gösterdi. CHP Muğla Milletvekilli Süleyman Girgin konuyu Meclis’e taşıyarak soru önergesi verdi. Vatandaşlarımızı mağdur eden ve hukuksuz olduğu açık olan söz konusu ihaleyi iptal etmeyi düşünüyor musunuz? Diyen Girgin konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

VATANDAŞLARIN ZEYTİNLİKLERİNE NARENCİYE BAHÇELERİNE ADETA ÇÖKÜYORLAR

CHP Muğla Milletvekilli Süleyman Girgin, yaptığı açıklamada, “Devleti çetelere teslim edenler; Köyceğiz’de vatandaşların yıllardır dikip büyüttüğü, vergisini, ecrimisilini ödediği zeytinlik, narenciye bahçesi ve iskan ettiği yerler TOKİ tarafından boş arazi gösterilip Ankara ve İstanbul’da satışa çıkarıyor. Vatandaşların zeytinliklerine, narenciye bahçelerine adeta çöküyorlar. Muğla Muğla olalı böyle saldırı görmedi. “İstanbul’a ihanet ettik” diyen iktidar gözünü Muğla’ya dikti. Ne doğa, ne kıyı, ne tarım arazisi, ne orman gözünün yaşına bakmadan yandaşlar için, rant ve talan için Muğla’ya çöktü. Çekin ellerinizi Muğla’dan ve ülkemizden. Yandaşlarınızı değil yoksulları düşünün, her gün gelen zamlarla geçim derdine düşen insanları düşünün, gırtlağa kadar borca batmış esnafları düşünün. Beşli çeteyi doyurmaktan sokaktaki vatandaşa sıra gelmiyor. Sokaktaki vatandaşı düşünün.” dedi.

YÖRE HALKININ GEÇİM KAYNAĞİ

CHP Köyceğiz İlçe Başkanı Hüseyin Erol da şu ifadeleri kullandı: “Yörede yaşayan vatandaşımız, kardeşlerimiz mağdur. Yıllarca emek vererek alın teri dökerek birer cennete çevirdikleri zeytin bahçeleri, narenciye bahçeleri inşaat yapılmak için satılıyor. Oysa ki her biri birer cennet köşesi olan narenciye ve zeytin bahçeleri ve tarım arazileri sayesinde yöre halkı ailelerini geçindiriyor. Yöre halkının kullanıcısı olduğu bu araziler hem Köyceğiz’imizin doğal güzelliği ve hem de yöredeki ailelerin geçim kaynağı. İşte bu yüzden halkımızın yardım çağrısına yine sessiz kalmıyoruz. Ve diyoruz ki kardeşim yalnız değilsin! Kadimden bu yana kullandığınız arazilerin parsel parsel satılmasına engel olmak için her türlü yasal yolu kullanacağız ve mücadelenize haklarınızı birlikte savunmak için ortak olacağız. Adalet elbet bir gün tecelli edecek işte o güne kadar mücadelemiz birlikte ve omuz omuza sürecek.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.