Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Maden ocağına soruşturma

Maden ocağına soruşturma
REKLAM ALANI
Kasım 25, 2013 9:11 pm | Son Güncellenme: Kasım 25, 2013 9:12 pm
1.853
A+
A-

d - Maden ocağına soruşturma

Maden ocağına soruşturma

Köyceğiz ilçesine bağlı Beyobası beldesi Pınarköy köyünde önceki gün özel bir şirkete ait krom madeni ocağındaki göçükte yaşamını yitiren 30 yaşındaki evli ve 1 çocuk babası Ali Abay Muğla Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsiden sonra baba ocağı Dalaman’ın Elcik köyünde toprağa verildi. Göçükle ilgili soruşturma başlatıldı.

-Yaralı işçi taburcu oldu

Yerin 80 metre altında tonlarca ağırlıktaki kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtulan Salih Keskin ise Köyceğiz Devlet Hastanesinde yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.

-Arkadaşı dehşeti anlattı

Göçük altında kalan arkadaşlarını kurtarmak için göçük alanına giren Muhammet Gönül “80 metre derinlikte galeride çalışan 4 arkadaşımız kasa tabir edilen ağaçları çakarken aniden çökme olmuş. Bizler olayı duyar duymaz madene girdik. İki arkadaşımız kendi imkanlarıyla son anda kurtuldular. Diğer arkadaşımızı yaralı olarak çıkarabildik. Maalesef bütün arkadaşlarımız Ali Abay için çok çaba harcadı, elimizden bir şey gelmedi” dedi.

-Soruşturma başlatıldı

Maden işçisi ali Abay’ın cenaze törenine katılan Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale yaptığı açıklamada, “çok üzücü bir olay. Aileye ve arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Cumhuriyet Savcılığı göçükle ilgili soruşturmayı yürütüyor. Şu anda maden ocağındaki çalışmalar durduruldu” dedi.

-Yakınları sinir krizi geçirdi

Muğla Adli Tıp Kurumundan ailesi tarafından alınan Abay’ın cenazesi Elcik köyündeki evine getirildiğinde eşi ve bazı yakınları baygınlık geçirdi. Baygınlık geçirenlere 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edildi. 4 yıldır maden ocaklarında çalışan, evli ve bir çocuk babası Abay’ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine ailesi ve yakınları ile Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Ortaca belediye başkan vekili Cemil Durak, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.