Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 23°C
Çar 21°C

Menteşe Belediyesi deprem bölgesinde yaraları sarıyor

Menteşe Belediyesi bünyesindeki bir doktor ve bir sosyolog, Hatay, İskenderun ve Defne’de depremin yaralarını sarmak için çalışmalarını yürüten Dayanışma Gönüllüleri kampına katılarak depremzedelere destek verdi. Menteşe Belediyesi, Menteşe Kent …

Menteşe Belediyesi deprem bölgesinde yaraları sarıyor
REKLAM ALANI
Nisan 11, 2023 5:12 pm | Son Güncellenme: Nisan 13, 2023 9:54 am
362
A+
A-

Menteşe Belediyesi bünyesindeki bir doktor ve bir sosyolog, Hatay, İskenderun ve Defne’de depremin yaralarını sarmak için çalışmalarını yürüten Dayanışma Gönüllüleri kampına katılarak depremzedelere destek verdi.

Menteşe Belediyesi, Menteşe Kent Konseyi ve Karya Kadın Derneği üyeleri; yaşanan deprem afeti sonrasında bölgede oluşturulan çadır alanlarda depremzede vatandaşlarla bir araya gelerek depremin yaralarının sarılması için çalıştılar.

Menteşe Belediyesi bünyesindeki bir sosyolog ve bir doktor kampta; deprem bölgesinde yaşanabilecek sağlık sorunlarına yönelik alınması gereken önlemler konusunda depremzedeleri bilgilendirirken, bireysel olarak başvuruda bulunan depremzedelerin muayene ve tedavileri de gerçekleştirildi. Ekipler ayrıca bu süreçte çocuklar ve kadınlar için gerekli hijyen malzemeleri, bebek maması, bebek bezi gibi ihtiyaçları da depremzedelere ulaştırdı.

Dayanışma Gönüllüleri kampına başvuran depremzedeler için ayrıca Menteşe Belediyesi psikoloğu tarafından bireysel çevrimiçi psikolojik destek verilmesi için bir çalışma da yürütülüyor. Bölgede bulunan Dayanışma Gönüllüleri, gönüllü hukukçusu tarafından depremzedelere yasal hakları ile ilgili bilgilendirmeler yapılırken, çocuk gelişim uzmanı kontrolünde düzenlenen etkinliklerle çocukların keyifli vakit geçirmeleri de sağlandı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Depremin ilk anından itibaren imkânlarımız dâhilinde bölgeye ve depremzedelerimize yardım etmeye çalıştık. Menteşemize gelen depremzedelerimize yönelik çalışmalarımız da sürüyor. Bunun yanı sıra Belediyemiz bünyesindeki doktorumuz ve sosyoloğumuz da deprem bölgesine giderek yaraların sarılmasına yardımcı oldular. Dayanışmanın, iyileştirici ve güçlendirici etkisini biliyoruz. Bu nedenle deprem bölgesinde ve kentimizde, depremzede yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.