Dolar 32,5320
Euro 34,8934
Altın 2.422,04
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C

Milyonfest İnlice iptal edildi! Kaymakamlıktan açıklama

Milyonfest İnlice iptal edildi! Kaymakamlıktan açıklama
REKLAM ALANI
Ağustos 24, 2022 10:38 am | Son Güncellenme: Ağustos 24, 2022 10:56 am
1.633
A+
A-

Fethiye İnlice’de 2. bu yıl 1-4 Eylül’de düzenlenmesi planlanan müzik festivali ‘Milyonfest İnlice kaymakamlık tarafından iptal edildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, festivalin yapılacağı plajın Özel Çevre Koruma bölgesinde olması gerekçe gösterildiği öğrenildi.

Fethiye Belediyesi’nin desteğiyle 1-4 Eylül’de düzenlenmesi planlanan; Mor ve Ötesi, Cem Adrian, Sena Şeker, Hedonutopia, Manga, Dolu Kadehi Ters Tut, Ozbi, Gökçe, Athena, Fatma Turgut, Eypio, Dedublüman, Duman, Flört, Evdeki Saat ve Selda Bağcan’ın da yer alacağı müzik festivali ‘Milyonfest’, Fethiye Kaymakamlığı tarafından iptal edildi. Festivalin biletleri, internet üzerinden bir süredir satılıyordu.

‘KARARI GENÇLERİMİZİN TAKDİRİNE SUNUYORUM’
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yıl yine çok güzel projelerimiz vardı ama sabah valilikten aldığımız bir haberle üzüldük. Gençlerimizi İnlice Plajı’nda 16 sanatçıyla buluşturacağımız Milyonfest’i, kaymakamlık iptal etti. Gerekçesi yok. İdare Mahkemesi’ne başvuracağız. Kendine yakın insanların konserleri iptal edilmiyor. Ancak söz konusu Fethiye Belediyesi’nin İnlice Plajı’ndaki yapacağı konser olunca iptal ediliyor. Bu kararı gençlerimizin takdirine sunuyorum” dedi.

KAYMAKAMLIK AÇIKLAMASI
Fethiye Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise plajın Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde olması nedeniyle festivalin iptal edildiği belirtildi. Açıklamada, “Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün İnlice Halk Plajı ile ilgili yapılan incelemede söz konusu alanın Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi, doğal karakteri korunacak alan ve arkeolojik SİT alanı içerisinde kaldığı, organizasyonun incelenmesi neticesinde, çadır, kamp alanları, karavan park alanları gibi şekilde düzenlemeler olacağı ve bu düzenlemeler sonucu bölgede yoğun insan trafiği, ses ve ışık etkileri yoğun insan faaliyetleri sebebiyle ekolojik dengeye zarar verilebileceği, özel koruma bölgeleri ile doğal SİT alanlarında izin alınmasının uygun olacağı, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nün İnlice Mahallesi’ndeki orman ve halk plajı civarındaki ilgili festivalin yapılmamasına dair görüşü, İnlice Muhtarlığını ve İnlice Köyü Kalkındırma Geliştirme, Çevreyi Koruma Derneği’nin faaliyetin yapılmamasına dair 15 Ağustos tarihli dilekçeleri, tüm bu gerekçelerle 01-04 Eylül 2022 tarihlerinde İlçemiz İnlice Mahallesi İnlice Halk Plajında yapılması planlanan Milyonfest 2022 Rock Festivali organizasyonunun yapılması kaymakamlığımızca uygun görülmemiştir” denildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.