Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI “VERİMLİKLİK PROJELERİ” ÖDÜLÜ

MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI “VERİMLİKLİK PROJELERİ” ÖDÜLÜ
REKLAM ALANI
Ocak 7, 2023 7:00 pm
444
A+
A-

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün il genelinde yürüttüğü Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen “Verimlilik Proje Ödülleri 2022” töreninde, kamu kategorisinde Türkiye 3’üncülüğü ödülü aldı. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulduğu 2022 Ocak ayından bugüne 1. yılını tamamlayan Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi, ilk ulusal ödülü de almış oldu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın teşrifleriyle düzenlenen otomotivden savunmaya, gıdadan tekstile, farklı sektörlerde geri dönüşüm, enerji verimliliği, temiz üretim, yüksek verimli ve hassasiyetli cihaz geliştirme, süreç iyileştirme konularında projelerin yer aldığı “Verimlilik Proje Ödülleri 2022” töreninde; Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü kamu kategorisinde, Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi ile Türkiye 3’üncülüğüne layık görüldü.

 

24162223 IMG 20221224 161829 107 - MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI "VERİMLİKLİK PROJELERİ" ÖDÜLÜ

Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması’nda, 55 ilden sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren mikro, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler ile kamu kurumlarının katılım sağladığı 593 proje arasından 8 kategoride 24 proje ödüllendirildi. Kamu Kategorisinde birinci Kamu İhale Kurumu Başkanlığı olurken ikinciliği Bartın Üniversitesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi paylaştı. Üçüncü ise Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü oldu.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 8’incisi Aydın’da düzenlenen “Verimlilik Proje Ödülleri 2022” törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra, MEB Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, üniversite rektörleri, Muğla İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay, İl protokolü, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Ödül Töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bakan Mustafa Varank, işletmelerin verimlilik çalışmalarını teşvik amacıyla düzenlenen 8. Verimlilik Proje Ödülleri için bu yıl, 55 ilden 593 başvuru alındığını kaydederek “Sekizincisini düzenlediğimiz yarışmamızda bu rakamlar şimdiye kadarki en yüksek seviye. Ödüllerin dağılımındaki sektörel çeşitlilik ve firmaların inovatif kabiliyetlerinde sergilediği başarılar hakikaten gurur verici. Bakanlık olarak verdiğimiz desteklerin, sahada karşılığını bu şekilde almak bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bugün 8 kategoride 24 farklı projeye ödül vereceğiz.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, konuşmasının ardından mikro ve küçük işletmeler, orta ölçekli işletmeler, büyük ölçekli işletmeler, AR-GE, enerji verimliliği, dijital dönüşüm, süreç iyileştirme ve kamu kategorilerinde dereceye giren kurum ve kuruluşlara ödüllerini verdi.

Ödülü Bakan Yardımcısı Petek Aşkar ve İl Müdürü Emre Çay aldı

Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi ile kamu kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olan Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ödülü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay’a takdim edildi. Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi, “Verimlilik Proje Ödülü” alan ilk ve tek milli eğitim müdürlüğü projesi oldu.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Verimlilik Proje Yarışması’nda Müdürlüğümüzün Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi, kamu kategorisinde üçüncülük ödülü aldı. Çevre dostu nesiller yetiştirmek için çıktığımız bu yolculukta, istikamet üzere olduğumuzu perçinleyen ödülümüzü; inanç ve gayretlerinden dolayı AR-GE ekibimiz, yaptıkları etkinliklerle projemizin yürütülmesine büyük bir emek harcayan kıymetli öğretmen ve öğrencilerimiz, il/ilçe ve okul yöneticilerimiz adına aldım. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Proje faaliyetlerimizi yürütmemizde himaye ve desteklerinden ötürü Sayın Bakanımıza ve Sayın Valimize şahsım ve kurumum adına teşekkürlerimi arz ediyorum.” dedi.

Çevre Dostu Okullar Oluşturuldu

İl genelindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında, kamu kaynaklarının etkin kullanılması, farkındalık oluşturulması, çevreye duyarlı, doğayla barışık, tüketim bilinci yüksek, ekolojik dengeye katkı sağlayan nesiller yetiştirilmesi amacıyla yürütülen Mavi Yeşil Okullar Projesi’nde öncelikle elektrik/su giderleri yüksek pilot okullar belirlendi. Proje kapsamındaki okullarda “Okul İsraf Avcıları” takımları ve “Enerji Verimliliği” başlıklı panolar kurularak farkındalık oluşturuldu.

Öğrencilerle Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi

2022 yılında proje kapsamında yapılan uygulamalarla, 72 okulda kompost çukurları, 8 okulda “yağmur suyu biriktirme” alanları oluşturuldu. İl düzeyinde 200’ü aşkın okulda çevre/orman/kıyı temizliği etkinlikleri düzenlendi. 76 okulda Mavi Kapak toplama etkinlikleri gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra “verimli enerji ve sürdürülebilirlik” konulu video gösterimleri, yarışmalar (afiş, fotoğraf, satranç vb.) “Mavi Yeşil Okullar Çevre Şenliği”, atık zeytinyağlarından sabun üretimine yönelik uygulamalı eğitimler, çevre dostu bisiklet eğitimleri, doğa yürüyüşleri gibi birbirinden farklı etkinlikler düzenlendi.

Yüksek Enerji Verimliliği Sağlandı

Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi ile 184 okulda ve 55 bin 897 öğrenci baz alınarak şubat ve mayıs dönemi elektrik ve su faturaları karşılaştırılmış olup okul başı aylık ortalama 247.78KW elektrik ile 81.06 m³su; öğrenci başı aylık ortalama 1.47 KW elektrik tasarrufu ile 0,27 m³su tasarrufu sağlandığı saptandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.