Dolar 32,4771
Euro 34,7980
Altın 2.426,57
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Açık
Muğla
25°C
Açık
Per 24°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 23°C

Muğla’da dolandırıcılık operasyonunda 19 kişi tutuklandı

Muğla’da dolandırıcılık operasyonunda 19 kişi tutuklandı
REKLAM ALANI
Şubat 3, 2024 11:49 am
136
A+
A-

Ortaca’da bir kişinin banka hesabındaki yaklaşık 2 milyon liranın başka hesaplara aktarılmasıyla ilgili gözaltına alınan 21 kişiden 19’u tutuklandı. İki kişi adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı.
Muğla Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri, Ortaca’da bir kişinin hesabındaki yaklaşık 2 milyon liranın çeşitli hesaplara gönderilmesi üzerine Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla çalışma başlattı.Ekipler tarafından, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 21 şüpheli, Muğla, Çanakkale ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

1 3 1 - Muğla'da dolandırıcılık operasyonunda 19 kişi tutuklandı 1 11 - Muğla'da dolandırıcılık operasyonunda 19 kişi tutuklandı 1 12 - Muğla'da dolandırıcılık operasyonunda 19 kişi tutuklandı
-55 MİLYON LİRALIK VURGUN
Yapılan vurgunun büyüklüğü 2 aylık teknik ve fiziki takip ve gözaltına alınan şüphelilerin ifadesi ve başka mağdurların da ortaya çıkmasıyla anlaşıldı. Şüphelilerin 55 milyon liralık vurgun yaptığı, elde edilen paranın yurtdışına çıkarıldığı tespit edildi.
Kendisini doktor olarak tanıtan Türkmenistan uyruklu kadının internet ve telefon yoluyla ulaştığı mağdurlara “Suriye ve Irak gibi ülkelerde yaşadıklarını, ellerinde yüklü miktarda döviz olduğunu ve düşük fiyattan satmak istediklerini” beyan ederek mağdurları dolandırdıkları öğrenildi.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2‘si kadın 19 kişi “bilişim yoluyla dolandırıcılık” suçundan tutuklandı. 2 şüpheli ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.