Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
BİST 9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Muğla’da kadınlar depremin yaralarını sarmak için el ele verdi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü ile Muğla genelindeki köy yaşam merkezleri ve halk eğitimi merkezlerinde çalışan usta öğreticiler ve kursiyerler, afetzedelerin acil ihtiyaçlarını gidermek için el ele tek …

Muğla’da kadınlar depremin yaralarını sarmak için el ele verdi
REKLAM ALANI
Şubat 13, 2023 1:12 pm
378
A+
A-

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü ile Muğla genelindeki köy yaşam merkezleri ve halk eğitimi merkezlerinde çalışan usta öğreticiler ve kursiyerler, afetzedelerin acil ihtiyaçlarını gidermek için el ele tek yürek oldu.

Muğla Olgunlaşma Enstitüsünde, 30 usta öğretici dikim atölyelerinde polar kumaştan battaniyeler, eşofman takımları, pançolar vb. giyim ürünleri dikiyor; depremzede çocuklar için moral kaynağı olması adına örgü ve pelüş oyuncaklar üretiyor.

Aynı zamanda dokuma tezgahlarında kışlık kalın kumaş dokuması yapıyorlar. Üretilen ürünler, Muğla Valiliği koordinesinde hazırlanan yardım tırıyla deprem bölgesine gönderildi ve gönderilmeye devam ediyor.

İl genelinde tüm halk eğitim merkezlerindeki usta öğreticiler ve kursiyerler; battaniye, kaban, panço, pantolon, gömlek, pijama, atkı, bere, eldiven, çorap, patik vb. kıyafetlerin yanında çocuklar için örgü oyuncaklar üretiyor.

Datça ilçesinde köy yaşam merkezlerine dönüştürülerek halk eğitim kursu açılan Çeşme ve Yaka mahallelerindeki okullarda, dikiş atölyeleri kuruldu. Mahalle sakini kadınlar, gönüllü olarak bu atölyelerde kışlık kıyafet dikiyorlar. Hayırseverlerin, öğretmenlerin, usta öğreticilerin bağışlarıyla tedarik edilen malzemelerden gönüllü kadınlar, depremzedeler için atölyelerde var gücüyle çalışıyor.

Üretilen ürünlerle birlikte gıdadan giyim eşyasına, battaniyeden hijyen ürünlerine kadar acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım paketleri, deprem bölgesine gönderiliyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.