Mumcu ve Okkan unutulmadı


Mumcu ve Okkan unutulmadı
CHP Dalaman İlçe örgütü tarafından düzenlenen etkinlikle 24 Ocak 1993’te öldürülen Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 25’inci yılında, 24 Ocak 2001’de Şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ise ölümünün 17 yılında anıldı.
CHP Dalaman İlçe Başkanı Kamil Ayhan Öner yaptığı açıklamada, “Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yılmaz savunucusu, gazeteci- yazar Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 25. yıl dönümünde bir kez daha özlemle anıyoruz. ” dedi.
Öner, “Yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adayan, gerçeklerin ve doğruların üzerine korkusuzca giden Mumcu, özgürlüğün simgesi, Cumhuriyet’in sesi olmuştur. Onun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler, laik Türk milletinin aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başarılı çalışmalarıyla Türk halkında derin izler bırakan yurtsever, cesur ve aydınlık kalem, Cumhuriyeti, bağımsızlığı, özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü savunan Uğur Mumcu’yu 25. ölüm yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyor, nice Uğurlar yetişmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
CHP İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen etkinliğe, CHP Dalaman Kadın Kolları üyeleri, Gençlik Kolları ve partililer katıldı.
Yapılan basın açıklamasının ardından Gençlik kolları tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi izlendi.