Dolar 32,5816
Euro 34,8086
Altın 2.513,14
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Öğrencilere çevre bilinci aşılanıyor

Öğrencilere çevre bilinci aşılanıyor
REKLAM ALANI
Ekim 24, 2015 10:39 am
1.294
A+
A-

Öğrencilere çevre bilinci aşılanıyor

103

 

Orman Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde hazırlanan Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi (GEF5) kapsamında Köyceğiz ilçesinde 4 ve 5. sınıf öğrencilerine bilgilendirme semineri düzenlendi.

 

2018 yılına kadar yürütülecek olan Projede, Muğla’nın yanı sıra Antalya, Mersin, Adana ve Kahramanmaraş yer alıyor.

GEF projesinin önemine değinen ve projeyi anlatan Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara; projenin, biyolojik çeşitliliği koruma, arttırma, iyileştirme, çevresel değerlere önem vermenin yanında entegre orman yönetimini bölgede yaşayanlarla yapmayı hedeflediğini ifade etti.

Muğla Valisi Amir Çiçek ise; projenin 5 bölgede işletme müdürlüklerine verilen bir görev olduğunu söyledi.

Çiçek, “Köyceğiz işletme müdürlüğümüzün seçilmesinin sebebi bu bölgedeki orman değerlerinin yüksek olması, Birleşmiş Milletler kalkınma programı çerçevesinde Birleşmiş Milletler fonu, Orman Genel Müdürlüğümüzün ve Orman Bakanlığımızın sürdürdüğü 2018 yılına kadar sürecek bir proje. Biz çocuklarımıza daha öğrenci iken çevre sevgisini aşılayabilirsek verdiğimiz eğitim daha da anlam kazanır” diye konuştu.

Köyceğiz Zeytinalanı İlkokulu’nda düzenlenen seminerin ardından Muğla Valisi Amir Çiçek, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan’ın da katılımıyla öğrencilere Orman Genel Müdürlüğü tarafından içerisinde okul çantası, tişört, satranç takımı, şapka, suluk, kalemlik, kalem, silgi, ajanda ve aktivasyon kartları bulunan eğitim seti dağıtıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.