Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Paz 27°C
Pts 25°C
Sal 24°C
Çar 24°C

ÖĞRENMEYİ ÖĞRENMEK

ÖĞRENMEYİ ÖĞRENMEK
REKLAM ALANI
Kasım 24, 2023 12:46 pm | Son Güncellenme: Kasım 24, 2023 12:49 pm
234
A+
A-

ÖĞRENMEYİ ÖĞRENMEK

Öğrenme hayatın başlamasıyla beraber başlar. Bazen istemsizce bazen de bilinçli olarak gerçekleşir. Demem o ki; bence hayat en gerçek öğreticimizdir.

Benim ilk öğretmenim annemdi. Daha sonra babam ve kardeşlerim öğretmenim oldular. Ben büyümeye devam ettikçe de, etrafımdaki herkes öğretmenim oldu. İstanbul gibi kocaman, kalabalık ve yoğun bir şehirde yüz ölçümü büyük bir mahallenin, küçücük ve samimi bir sokağında büyürken arkadaşlarımdan arkadaşlarımın ailesine, mahalle bakkalımızdan bisiklet tamircisine, video kaset kiralama dükkânındaki abiden sokağın köşesindeki çiçekçiye, cami hocasından yufkacıya kadar hepsinden bir şeyler öğrendim. Onlar farkında mıydı bilmem ama biz o sokağın çocukları hep beraber birçok şey öğrendik onlardan. Hayal kurmayı ve hayattan keyif almayı oyun oynadığım sokak arkadaşlarımdan, bisiklete binmeyi bisiklet tamiri ve kiralaması yapan bisikletçiden, oyuncaklarla oynamayı çeşit çeşit oyuncaklarla dükkânını bizim için oyuncak cennetine çeviren, leblebi tozu ve çatapatla tanışmamızı sağlayan yufkacıdan, dini bilgileri ve güzel ahlakı camimizin hocasından, alış veriş yapmayı -özellikle acıkınca- abur cubur aldığımız bakkaldan öğrendik. İlkokuldan itibaren gittiğimiz tüm eğitim kurumlarından okuma yazmadan başlayarak, akademik düzeydeki bilgilere, o bilgilere nasıl ulaşabileceğimizi öğrendik ve böylece öğrenmeyi öğrendik.

Bugün öğretmenler günü ve başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere öğretmenlik mesleğini icra eden tüm öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyorum. Ancak hayatımız boyunca hala etkileşimde olduğumuz tüm insanların bize öğretmen olduklarına, benim de bir şekilde benimle iletişimde olan herkese bir şeyler öğrettiğime eminim. O halde hepimiz hem öğretmen hem öğrenensek ben ayrıca hepimizin öğretmenler gününü de kutluyorum.

Hayatımıza dokunan, bizimle irtibatı olan olmayan, geçmişte yaşamış ama bize hala öğrenme sağlayan, hayatta olan olmayan, şehit olmak pahasına en ücra yerlerde bile eğitimin tamamlanması adına görev yapan öğretmenlerimiz de dahil hepimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.