Dolar 32,4895
Euro 34,9613
Altın 2.431,71
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Orman Şehitleri Bahar Kupası Kano Yarışları Köyceğiz’de başladı

Orman Şehitleri Bahar Kupası Kano Yarışları Köyceğiz’de başladı
REKLAM ALANI
Mart 30, 2022 5:20 pm
1.113
A+
A-

Orman Şehitleri Bahar Kupası Kano Yarışları Köyceğiz’de başladı

 

Türkiye Kürek Federasyonunun 2022 yılı faaliyet programında yer alan Durgunsu Kano Köyceğiz Belediyesi Orman Şehitleri Bahar Kupası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı.

thumbnail 20220330 093940

Köyceğiz su sporları merkezindeki 200, 500 ve bin metrelik parkurlarda yapılan yarışlara kadın ve erkeklerde 27 takımdan 178 sporcu katılıyor.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, bu yılki kano yarışlarının geçen yıl Muğla’da yaşanan orman yangınlarında şehit olan orman işçilerinin anısına yapıldığını söyledi.

Kamil Ceylan, “Geçtiğimiz hafta Atletizm Dağ koşusu Türkiye şampiyonasını gerçekleştirdik. Bugün de 178 sporcu, 27 kulübün katılımıyla Kano şampiyonasını yapıyoruz. Türkiye’nin her tarafından rağbet var. 1 Nisan itibariyle bitecek. Federasyona ve sporculara katılımları için teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye’ye inşallah yangınsız bir yıl diliyorum” dedi.

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, her yıl bahar kupasını geleneksel olarak Köyceğiz’de icra ettiklerini ifade etti.

Yarışlar için hava şartlarının da müsait olduğunu dile getiren Kabakçı, “Üç gün boyunca bahar kupası yarışlarımızı yapacağız. Ülkemizde geçen yıl orman yangınları oldu. Özellikle Muğla bölgesinde, Köyceğiz’de, Marmaris’te. Bu bölgede şehit olan orman işçilerinin anısına ithafen yapmış olduk ve yarışmalara ismini verdik. Bu anlamda Köyceğiz Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kabakçı, “Yarışlarımızda 178 sporcumuz var. Hakemler ve katılımcılarla 250 kişilik bir kafileyle burada güzel bir üç gün boyunca yarışlar izleyeceğiz. İlk gün bin metre müsabakalarını izleyeceğiz. İkinci gün 500 metre, üçüncü gün de 200 metre müsabakalarıyla sporcuların son derecelerini test etmiş olacağız. Aynı zamanda bu yarışlar milli takım test yarışları niteliğinde de olacak. Sporcularımızın performans durumuna göre son bir milli takım kadromuzu belirleyip uluslararası faaliyetlere ciddi bir şekilde hazırlıklarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

İlk gün yarışlarında dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen törenle verildi.

Yarışlar, yarın yapılacak eleme yarışlarıyla devam edecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.