Dolar 32,5093
Euro 34,9923
Altın 2.436,25
BİST 9.800,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Pamuk ailesi, caretta caretta ‘Batu’ya sahip çıktı

Pamuk ailesi, caretta caretta ‘Batu’ya sahip çıktı
REKLAM ALANI
Eylül 1, 2020 6:03 pm
1.730
A+
A-

Pamuk ailesi, caretta caretta ‘Batu’ya sahip çıktı

DSC 8620

 

Muğla’nın Ortaca ilçesindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde (DEKAMER) tedavi gören yaralı deniz kaplumbağası ‘Batu’nun tedavi masraflarını karşılayan Vestel Ar-Ge müdürü Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi Andaç Pamuk ve ailesi, deniz kaplumbağasının doğal yaşama kavuşmasını sağladı.

Misina dolanması ve olta iğnesi yutması sonucu yaralanan DEKAMER’de 2 aylık süren tedavinin ardından sağlığına kavuşan ‘Batu’ İztuzu plajında düzenlenen törenle denize bırakıldı. Caretta caretta’ya Andaç Pamuk’un 6 yaşındaki oğlu ‘Batu’nun ismi verildi.

Merkezde görevli personel tarafından markalama ve ölçüm işleri yapılan ‘Batu’nun 25 yaşlarında genç erkek birey olduğu bildirildi.

-DEKAMER Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Yakup Kaska, bir kaplumbağanın bakımı, tedavisi, günlük besininin verilmesi, onun ilaç masrafları, ilgilenecek personelin, araçların masrafı çok önemli bir meblağ tuttuğunu söyledi.

1

Bakanlığın desteklediği ya da çeşitli stk’ların destekledikleri sabit projelerin olduğunu dile getiren Kaska, “Ancak burada kamuoyunda özellikle yerelden insanların kaplumbağaların bakım ve tedavileri ile bunların masraflarını üstlenilmesi çok önemliydi. Bu çerçevede Batu ismini verdiğimiz kaplumbağamız için iş adamı Andaç Pamuk bize destek verdi. İlk defa bir hayvanın bakım ve tedavi masrafları böylece bölgedeki bir iş adamı tarafından karşılanmış oldu. Bu yönüyle çok önemli. Bizler bundan sonra da bu yereldeki ya da Türkiye’nin diğer bölgelerindeki hayırseverlerin, hayvan severlerin bu kaplumbağaların bakım ve tedavilerinin masraflarının karşılanmasından, günlük olarak bunların ilaçlarının karşılanmasından, yuvaların kafeslenmesinden ya da daha büyük çerçevede bir kaplumbağanın uydu aracılığı ile izlenmesine kadar sponsor olabilir, bize destek verebilirler. Ben bu vesileyle ilk olan bu kaplumbağanın bakım ve tedavisini üstlendikleri için Andaç Pamuk ve ailesine, genç Batu’ya teşekkür ediyorum” dedi.

“İNSANLARIMIZIN KÜÇÜK DESTEKLERLE BÜYÜK FAYDA SAĞLAYABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Emekli öğretmen Halil Pamuk ve Ülker Pamuk’un oğulları Vestel Ar-Ge müdürü Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi Andaç Pamuk da, eşi Selvinaz ve oğlu Batu ile birlikte, uzun zamandır aklında olan bir etkinliği yapmanın keyfini yaşadığını söyledi.

Pamuk, “Yöremizin değerli bir kurumu DEKAMER çok faydalı işler yapmakta. Uzun zamandır takip ediyorduk zaten. Ben de bir faydam olsun, desteğim olsun istedim ve bu kapıdan içeri girdim. Yaralı ve yavru kaplumbağamızın tedavisini üstlenerek onu tekrar yaşama kazandırma noktasında birkaç faydalı işbirliğimiz oldu. Mutluyuz, iyileşme süreci sona erdi, onu tekrar doğal hayatına gönderdik. Yaralı olarak merkezde bulunan kaplumbağaların en azından tedavileri için insanlarımızın bir takım desteklerde bulunarak fayda sağlayabileceğini düşünüyorum”  dedi.

6 yaşındaki Batu Pamuk ve annesi Selvinaz ise, carettanın denizle buluşmasından çok sevinçli, çok mutlu olduğunu söylediler.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.