Dolar 32,3390
Euro 35,1195
Altın 2.238,65
BİST 8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C

RAFTİNGCİLER 6 AY ARADAN SONRA SUYA İNDİ

RAFTİNGCİLER 6 AY ARADAN SONRA SUYA İNDİ
REKLAM ALANI
Eylül 5, 2020 1:18 pm
1.262
A+
A-

RAFTİNGCİLER 6 AY ARADAN SONRA SUYA İNDİ

5

5

 

Kovid-19 tedbirleri kapsamında yaklaşık 6 aydır suda antrenman yapmayan Dalaman Sarsala Gençlik ve Spor Kulübü Rafting takımı ilk antrenmanını Dalaman çayı rafting alanında yaptı.

Raftingciler pandemi dolayısıyla, açık alanda günde iki çalışmayla kondisyon ve dayanıklılık antrenmanlarına ağırlık verdi.
Rafting botlarına 4-5 kişilik takım halinde binen sporcular Dalaman çayında kürek çekti.
Rafting Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Ali Mürşit Yağmur, antrenman sonrası sporculara baklava ikram ederek başarılar diledi.
Rafting Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Ali Mürşit Yağmur, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman bölgesinin gerek iklim koşulu gerekse Dalaman çayı, Dalyan kanalı ve Köyceğiz gölü ile bölgenin su sporları merkezi olabileceğini söyledi.
Yağmur, “Bölgemiz Dalaman, Köyceğiz, Ortaca, Dalyan su sporları faaliyetleri konusunda çok verimli bir bölge. Yaz sezonunda turizm aktiviteleri olarak yine rafting bölgemizde yapılıyor. Bölgemize gelecek olan sporcular ve yakınları tarihi ve doğal güzellikleri de görme imkanı bulurlar. Bölgemizin tanıtımı açısından da olumlu bir gelişme olur düşüncesindeyim. Dalyan kanalı ve Köyceğiz gölü kano ve kürek gibi akarsu ve durgun su sporlarına ev sahipliği yapmakta. Birçok kulübümüz bölgede kamp ve yarışlara katılmakta. Dalaman havalimanının bölgemize yakınlığı büyük bir avantaj. Bölgemizde ulusal ve uluslararası boyutta düzenleyeceğimiz etkinliklerle hem bölge turizmine hem de spora katkı sağlarız. Bölge her türlü aktivite, su sporları aktivitesi için uygun. Dolayısıyla rafting federasyon başkanımız bu konuyla ilgili zaten gerekli girişimleri yapıyor. Spor bakanlığımız, kaymakamımız, belediye başkanlığımız bu anlamda bölgemize yapılması gerekenleri yapıyor” dedi.
Sporcuların uzun bir aranın ardından tekrar suya döndüklerini ifade eden Yağmur, “Dünyada ve Türkiye’de ülkemizi etkileyen pandemi çok büyük sıkıntılar yaşattı. Buna rağmen Sarsala spor takımımız hiçbir şekilde pandemi döneminde ara vermeden kondisyon için karada ve denizde sportif faaliyetlerine devam ettiler. Şimdi de çalışmalarını suda gerçekleştiriyorlar. Bu anlamda bizde sporcu arkadaşlarımızı ziyaret ettik, yanlarında olduk. Çünkü gelecekte bu gençlerimiz bizim ülkemizi temsil edecekler” diye konuştu.
-Dalaman Sarsala Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Saniye Uyar Kırık “Pandemi döneminde çocuklarımız evlerde bireysel spora devam etmek zorunda kaldı. Uzun bir aradan sonra özellikle Haziran ayının başlangıcında 18 yaş altı kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte biz çalışmalarımıza önce karada başladık. Kondisyon çalışmalarımıza ağırlık verdik. Ve uzun bir aradan sonra da bugün suya indik. Çocuklar büyük bir özlem duydular. Büyük bir istekle bugün buradalar. Önümüzde bir Türkiye şampiyonası olacak. Çalışmalarımıza hız verdik. Çok iyi bir şekilde hazırlanıyoruz” dedi.
-Milli sporcu Dursiye Gedikoğlu, “Uzun zamandır antrenmanlarımızı evde yaptık. Bu süreçte hepimiz bayağı hamlaştık. Şu an buradayız ve elimizden geldiğince antrenmanlarımızı yapıyoruz. Rafting kimilerine göre, bazı ailelerimize göre korkutucu gelse de aslında çok eğlenceli bir spor”
-Rafting sporcusu Enes Altaş, “Uzun zamandır pandemi dolayısıyla evde bireysel antrenmanlarımızı yapıyorduk ama grup halinde tekrar bir araya geldik. Beraber tekrar raftinge döndük. Sosyal mesafe kuralına dikkat ederek beraber antrenman yaptık. Bizim için çok güzel bir gün, tekrardan raftinge dönmenin sevincini yaşıyoruz”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.